Šią savaitę vykusiame bendrovės akcininkų susirinkime buvo nutarta, kad "Vesigos" darbuotojoms, grįžusioms iš motinystės atostogų, bus mokami 10 proc. priedai prie atlyginimų kol vaikui sueis 7-neri metai.

"Mane nustebino nesenai deklaruotas siekis, inicijuoti įstatymo pataisą, pagal kurią būtų pakeistas darbo kodeksas ir palengvinta galimybė iš darbo atleisti į dekretines atostogas besiruošiančias būsimas mamas", - sako S.Grinkevičius.

Anot UAB "Vesiga" generalinio direktoriaus, Lietuvos demografinė situacija vis prastėja ir tokios iniciatyvos tikrai neprisideda prie padėties gerinimo. Tuo tarpu suteikiant finansinę paramą pagausėjusioms darbuotojų šeimoms, moterys būtų ne tik skatinamos susilaukti atžalų, bet ir ugdomas jų lojalumas bendrovei.

"Vyriausybė ir Seimas deklaruoja savo susirūpinimą dėl šalyje susiklosčiusios demografinės situacijos, tačiau veiksmų, kurie skatintų gimstamumą, nesiima. Šiuo metu valstybės skiriama pašalpa motinai už vieną vaiką iki 7 metų siekia vos 50 Lt per mėnesį", - sako S.Grinkevičius.

Anot UAB "Vesiga" vadovo, šią savaitę vykusiame akcininkų susirinkime, bendrovės akcininkai nutarė, skatinti vaikus auginančias motinas, pagerinant jų finansinę padėtį bei, iš dalies, ir paskatinti lojalumą bendrovei. Susirinkimo metu nuspręsta iš motinystės atostogų grįžusioms motinoms, mokėti 10 proc. atlyginimo dydžio mėnesinius priedus kol vaikui sueis 7-neri metai. Tuomet suma, kurią motina gauna vaiko išlaikymui, pakiltų vidutiniškai iki 200 Lt per mėnesį.

"Šiuo sprendimu norime ne tik skatinti savo darbuotojas, bet ir atkreipti dėmesį į alternatyvius gimstamumo problemų sprendimo būdus Lietuvoje. Visi žinome, kad šeima yra visuomenės pagrindas", - teigia Saulius Grinkevičius.

"Daumantų" pagardus gaminančioje Kėdainių bendrovėje "Vesiga" dirba 96 žmonės iš kurių net 49 moterys, vidutinis bendrovėje dirbančių moterų amžius - 34 metai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją