"Daumantų" padažų gamintoja per šių metų sausio-liepos mėnesius pagamino 2956 tonas padažų ir majonezo produkcijos, o jos pardavimai siekė 12 mln. litų.

"Vesigos" pardavimai liepos mėnesį, palyginti su 2000-ųjų liepa, išaugo 33,3 proc. iki 1,56 mln. litų. Per palyginamąjį laikotarpį gamybos apimtys išaugo 38,8 proc. iki 340 tonų, sakoma pranešime spaudai.

"Ateityje ir toliau laikysimės pasirinktos verslo strategijos ir sieksime, kad mūsų gaminiai rinkoje pirmautų kokybe ir atitiktų net įnoringiausio vartotojo poreikius. Atsižvelgdami į vietos vartotojo poreikius pradėjome gaminių eksportą į kaimyninę Latviją, o artimiausiu metu planuojame jų pasiūlyti ir Vakarų šalims", - teigė "Vesigos" generalinis direktorius Saulius Grinkevičius.

Šiemet "Vesiga" pirmoji Lietuvoje pradėjo gaminti sojos padažus, o neseniai paleido naują padažų išpilstymo liniją ir visiškai modernizavo šį gamybos sektorių. Iki šių metų pabaigos investicijoms planuojama skirti daugiau nei 2,5 mln. litų.

Šiuo metu Kėdainių bendrovė, be sojos padažų, gamina 6 skirtingų rūšių pomidorų padažą, 7 rūšių majonezą, margariną ir garstyčias.

"Vesigoje" dirba beveik 100 žmonių, be to, įmonė Kaliningrade yra įsteigusi dukterinę bendrovę "Agro Produkt", gaminančią padažus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją