Šios gamyklos įrenginiai buvo išmontuoti ir išgabenti į Kaliningrado sritį, kur jau senokai veikia antrinė "Vesigos" įmonė "Agro Produkt", ketvirtadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Pamėginome investuoti dviejose Rusijos vietose, tačiau jau turėjome minčių, kad gamybą plėtosime ten, kur geriau seksis. Todėl pasirinkome Kaliningradą", - sakė "Vesigos" generalinis direktorius Saulius Grinkevičius.

Anot jo, Pamaskvyje buvo sunkiausia rasti specialistų - darbuotojų iš Rusijos kvalifikacija įmonės savininkų netenkino, o lietuviams ten buvo sunku adaptuotis.

Tuo tarpu Kaliningrade Kėdainių įmonei kol kas sekasi: čia "Agro Produkt", šįmet padidinusi padažų ir kečupo pardavimą dvigubai, užima apie 45 proc. regiono rinkos.

Iki šių metų rugsėjo mėnesio "Vesigos" antrinė bendrovė Kaliningrade pardavė 770 tonų produkcijos už 18,640 mln. rublių (1,8 mln. litų). Per visus 2002 metus parduota 430 tonų už beveik 10 mln. rublių (0,97 mln. litų).

Apie 30 darbuotojų turinti "Agro Produkt" įmonė, galinti pagaminti 2,5 tūkst. tonų produkcijos per metus, šiuo metu dirba puse pajėgumo. Todėl "Vesigos" vadovai ketina plėsti prekybą kitose Rusijos srityse, juolab kad Kaliningrade įsikūrusi bendrovė turi tam tikrų lengvatų.

Lietuvoje "Vesigos" apyvarta per aštuonis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo 7 proc. iki 12,9 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją