„,Latviai turi automatinį mechanizmą, tai panašu, kad mes jau ir esame tame sąraše. Jeigu tie duomenys yra tokie, kokius paskelbė Europos ligų ir prevencijos kontrolės centras, vadinasi, abi šalys (Estija ir Lietuva – ELTA) jau papuola į paveiktų šalių sąrašą ir asmenims, kurie vyks į Latvija bus reikalinga saviizoliacija arba izoliacija“, - Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

„Tikrai negalėčiau atsakyti, kaip turėtų elgtis asmenys, kurie dirba Latvijos įmonėse, galbūt pasienyje.
Sveikatos apsaugos ministras akcentuoja nežinąs, kokia tvarka bus taikoma Lietuvoje gyvenantiems, tačiau Latvijoje dirbantiems asmenims. A. Veryga teigia, kad Užsienio reikalų ministerija turėtų artimiausiu metu surinkti duomenis, ar kaimyninėje šalyje bus taikomas kažkoks specialus režimas Latvijoje dirbantiems, tačiau Lietuvoje gyvenantiems asmenims.

„Reikėtų tiesiog susisiekti su Užsienio reikalų ministerija, kuri turėtų surinkti duomenis, ar bus taikomas kažkoks specialus režimas, nes būna taip, kad šalys nusistato tokius režimus. Mes turime tam tikras platesnes išimtis su Lenkija, kur, nepaisant to, kad sergamumo rodiklis yra aukštas, (asmenys iš Lietuvos – ELTA) vyksta darbo arba studijų reikalais, nes turi tai patvirtinančius dokumentus ir jiems yra taikomos tam tikros išimtys“, – sakė ministras.

„Bet aš šiandien negalėčiau pasakyti, kaip Latvija yra susireguliavusi visą šitą situaciją ir ar jie taikys kažkokias išimtis atvykstantiems dirbti, ar ne. Todėl tai reikėtų tiesiog pasitikslinti“, – pridūrė jis.

Europos ligų ir prevencijos kontrolės centras penktadienį paskelbė, kad Latvija ir Estija peržengė koronaviruso sergamumo ribą. Penktadienio duomenimis, Lietuvoje koronaviruso atvejų skaičius per pastarąsias 14 dienų pasiekė 16,1 atvejo 100 tūkstančių gyventojų, o Estijoje –16,4 atvejo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)