Numatoma, kad kitąmet jo pajamos didės 241 mln. eurų, t. y. 11,7 proc. Tuo metu išlaidos turėtų augti 11,6 proc. arba 339 mln. eurų.

2020 metais tiek PSDF biudžeto pajamos, tiek išlaidos turėtų sudaryti po 2,301 mlrd. eurų. Detaliau apie pajamų šaltinius ir asignavimus – grafike.


Biudžeto projektui po pateikimo pritarė 59 Seimo nariai, 22 nepritarė, 15 susilaikė.

Prieš balsavimą A. Verygos buvo klausiama, kodėl numatytas net 600 mln. eurų rezervas, kai trūksta pinigų medikų atlyginimams.

„PSDF biudžetą teikiu aš atskirai, bet valstybės išlaidos skaičiuojamos bendrai. Fiskalinė drausmė galioja visiems. Tai kuo mes neefektyviau kitas sritis planuojame, tuo labiau į kampą esu pastatomas aš.

Dėl to aš ir sakau... Ką reiškia sutinku ar nesutinku? Mes visi esame in corpore atsakingi. Manau, kad nustokime patys save apgaudinėti. Arba mes pasakome, kad kažkokių lėšų kur nors atsisakome, arba gauname papildomas įplaukas į biudžetą“, – sakė ministras.

A. Veryga pridūrė, kad norėtų turėti daugiau išlaidų, kaip ir kiekvienas ministras. „Jei viskas bus gerai, galėsime prašyti Finansų ministerijos dalį to rezervo išleisti“, – sakė jis.

Kartu su PSDF biudžetu teisingumo viceministras Ernestas Jurkonis pristatė kelis įstatymų projektus, kuriais siekiama suimtuosius ir nuteistuosius integruoti į nacionalinę sveikatos sistemą.

„Augančias PSDF biudžeto lėšas numatyta paskirstyti šioms sritims: 83,3 mln. eurų (6 proc.) didės išlaidos sveikatos priežiūros paslaugoms, 46,6 mln. eurų (13,3 proc.) daugiau bus skiriama vaistams ir medicinos pagalbos priemonėms kompensuoti, 3 mln. eurų (5,1 proc.) didės lėšos medicininei reabilitacijai ir sanatoriniam gydymui, apie 1,5 tūkst. eurų (12 proc.) didės išlaidos ortopedijos techninėms priemonėms.

Kaip ir kasmet, didesnį dėmesį ketinama skirti prevencinėms programoms ir paskatinti žmones jose dalyvauti, taip pat finansuoti kitas PSDF biudžeto lėšomis apmokamas sveikatos programas, tad 10,7 mln. eurų (9 proc.) didės lėšos sveikatos programoms ir kitoms sveikatos draudimo išlaidoms“, – rašoma Vyriausybės pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)