"Lietuvos ryto" teigimu, "VP Market" svarsto galimybę nuo birželio 7 d. nebeprekiauti "Švyturio-Utenos alaus" produkcija ir kaltina bendrovės vadovą Tomą Kučinską kenkus bendrovei sudarinėjant nelegalius sandorius, nuteikinėjant politikus ir žiniasklaidą prieš "VP Market".

"Alaus pirkimas sustabdytas ne dėl komercinių priežasčių. Mes tik norime išprovokuoti diskusiją su šios bendrovės savininkais apie tai, ar T.Kučinsko veiksmams yra pritarta, ar tai - saviveikla", - dienraščiui "Lietuvos rytas" sakė "VP Market" vadovas I.Staškevičius.

Pasak jo, jei tokie veiksmai yra oficiali BBH pozicija, prekyba šios įmonės produktais bus išvis nutraukta.

"VP Market" vadovo teigimu, prekybos įmonė jau senokai turi informacijos, kad T.Kučinskas nuteikinėjo prieš ją ne tik aludarius, bet ir kitus tiekėjus. Teigiama, jog alaus įmonės vadovas siekė pakenkti "VP Market" ir per politikus.

"Tai, ką darė T.Kučinskas, peržengė visas ribas. Jei verslą palygintume su karu, tai būtų tolygu cheminio ar bakteriologinio ginklo panaudojimui. Pagal sutartį galime nutraukti užsakymus, kol viskas bus išspręsta", - teigė I.Staškevičius.

Šią savaitę atostogaujantis T.Kučinskas prekybos tinklo vadovų kaltinimus vadino absurdiškais. "Mes tikrai nesame organizavę nei politikų, nei verslininkų kartelio prieš šią bendrovę.Pagaliau ką bendra turi mano asmuo ir "Švyturys-Utenos alus" arba vartotojai, kurie neberas savo mėgstamų gėrimų rūšių?", - sakė alaus bendrovės vadovas.

Pasak dienraščio, visa košė užvirė antradienį, kai "Švyturys-Utenos alus" gavo užsakymą iš "VP Market". Iš jo paaiškėjo, kad prekybininkai iš esmės visus užsakymus, išskyrus skirtus prekybai didmenomis, nutraukia.

Aludariai yra įsitikinę, kad tai - "VP Market" bendrovės spaudimas, kuriuo siekiama pagerinti sutarties sąlygas bei gauti papildomų nuolaidų.

"Mes tai suprantame kaip atsisakymą vykdyti sutartį. Atimti iš vartotojo galimybę įsigyti populiaraus alaus - tam turėtų būti kitos priežastys, o ne meilė ar nemeilė T.Kučinskui", - sakė "Švyturio-Utenos alaus" korporatyvinių reikalų direktorius Baltijos šalims Saulius Galadauskas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją