Jacko Ma aršiai ginama koncepcija, vadinamoji 996 sistema, kelia audringas diskusijas Kinijos žiniasklaidoje, rašo BBC.

Praeitą savaitę J. Ma pareiškė, kad neįvedus minėtos sistemos Kinijos ekonomika veikiausiai praras įgytą pagreitį ir impulsyvumą.

Milijardieriaus požiūriui pritaria ir jo kolega, technologijų srityje verslą plėtojantis Richardas Liu, elektroninės komercijos giganto JD.com vadovas.

Galimybę dirbti pagal 996 sistemą J. Ma pavadino palaiminimo vertu išsigelbėjimu.

Pasak R. Liu, ne vieni spartaus Kinijos ekonominio augimo metai padidino dykūnų skaičių šalyje.

Daugiau nei 25 metus – nuo aštuntojo praeito amžiaus dešimtmečio pabaigos iki pirmojo šio amžiaus dešimtmečio vidurio – Kinijoje buvo konstatuojamas vidutiniškai 10 proc. ekonominis augimas. Tik vėliau jo tempas sulėtėjo iki 6 proc.

Abiejų verslo magnatų nuomonės buvo paviešintos beveik tuo pat metu, kai pasirodė pranešimų, skelbiančių, kad JD.com mažina darbo vietų skaičių.

Nuosavą įmonę, vėliau tapusią JD.com, 1998-aisiais įkūręs R. Liu, samprotaudamas apie darbą, prasitarė, kad yra pratęs kas porą valandų nubusti nuo žadintuvo signalo, nes tik taip, esą, gali būti tikras, jog sugebės užtikrinti nepertraukiamą, ištisą parą trunkantį klientų aptarnavimą.

„Gal ketvertą, o gal penketą pastarųjų metų nebuvo atleistas nė vienas JD.com darbuotojas, todėl personalo gretos sparčiai gausėjo, didėjo ir užsakymus pateikiančių žmonių skaičius, tačiau tų, kurie dirba, pastebimai sumažėjo“, – konstatavo jis.

„O štai dykūnų net labai padaugėjo! Jei ši tendencija nesiliaus, JD.com neišvengiamai žlugs! Įmonė bus be jokių skrupulų išspirta iš rinkos! Tad su dykūnais aš nesibroliausiu!“ – rašė verslininkas.
Įmonė „Alibaba“, kartais vadinama Kinijos „eBay“, buvo įkurta 1999-aisiais ir tapo viena iš stambiausių internetinių bendrovių.

Įmonės rinkos vertė šiuo metu siekia maždaug 490 mlrd. dolerių (433 mlrd. eurų), o asmeninis J. Ma turtas vertinamas apie 40 mlrd. dolerių (35,3 mlrd. eurų) dydžio suma.

Pernai J. Ma pareiškė, kad netolimoje ateityje gali pasitraukti iš direktorių valdybos pirmininko pareigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1114)