„Kada (verslui – ELTA) reikėjo greitai pinigų, gal to greičio trūko.

Dabar matome, kad valstybės tarnyba įsivažiuoja ir dirba naktimis, ir laiškus mums siunčia naktimis, ir jie jau tai daro labai greitai. (...) Klausimas, ar reikia tokiais tempais daryti, nes kai pradedi žiūrėti į vieną ar kitą projektą, jie kelia labai daug klausimų“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė A. Romanovskis.

„Pavyzdžiui, yra priemonė IT ir edukologijos studentams 4 mėnesius skirti stipendijas po 200 eurų nuo sausio 1 dienos. Klausimas – jis jau yra studentas, kiek jį motyvuos keturių mėnesių priemonė už 800 eurų“, – LVK prezidentas.

A. Romanovskio teigimu, abejonių kelia ir priemonė, kuria siūloma apmokyti 3 tūkst. moksleivių ir 50 mokytojų finansinio raštingumo.

„Kodėl tik 3 tūkst., kodėl mes negalime pasakyti, kad iš principo valstybėje visi moksleiviai vienaip ar kitaip turi praeiti finansinį švietimą“, – sakė A. Romanovskis.

Jis taip pat užsiminė, kad, rengiant projektus, su verslu nepakankamai dėl jų diskutuota.

„Projektai atsiranda iš valstybės tarnybos. (...) Kitas dalykas, kad tikriausiai yra įvairiausių interesų, pavyzdžiui, kai kurios biudžetinės institucijos galvoja, kad tai yra puikus būdas papildomai prisidėti prie savo biudžeto dar papildomus pinigus, o kartais ir pakonkuruoti su verslu“, – sakė LVK prezidentas.

DNR ekonomikos plano vertė siekia 6,3 mlrd. eurų, kuriuos ketinama per pusantrų metų investuoti į pažangias sritis: skaitmeninę ekonomiką, inovacijas, energetiką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)