„Čia mes susiduriame su labai pavojingu ekonomikai reiškiniu, kurį aš pavadinčiau šliaužiančiu karantinu. Tai jeigu mes kalbame apie V formos atsigavimą, kurio mes turbūt visi labiausiai norėtume, tai V formos atsigavimas vis dėlto susijęs su reikalavimų panaikinimu“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė V. Sutkus.

Tačiau, jo teigimu, dabar stebima priešinga situacija – keičiasi reikalavimai, todėl sudėtinga suvokti, kas konkrečią dieną keisis.

„Keičiasi priemonės, keičiasi reikalavimai, kažką daryti galima, kažko negalima, jau darosi sudėtinga suvokti, ko negalima daryti konkrečiu atveju, konkrečią dieną ir kas čia keisis. Tai tas mažina optimizmą arba didina pesimizmą tiek įmonių, tiek pačių žmonių“, – sakė V. Sutkus.

„Situacija yra pavojinga. Jeigu jau prisirišama prie karantino, tai parama turėtų koreliuoti su karantinu. Jeigu tęsiasi karantinas, turi tęstis ir parama“, – kalbėjo LVK prezidentas.

Kiek anksčiau antradienį finansų ministras Vilius Šapoka užsiminė, kad, net ir esant karantinui, kai kuriems verslams suteikta galimybė „veikti pilna apimtimi“, todėl bus persvarstomas paramos teikimas.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis antradienį pareiškė, kad karantiną bus siūloma pratęsti iki birželio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)