„Vertinam pozityviai – bet kuris leidimas veikti verslui yra atgaiva. Būtų anksčiau priimtas – būtume buvę labiau laimingesni“, – BNS sakė M. Statulevičius.

Pasak jo, darbo dienomis dabar veikiančiuose prekybos centruose nebuvo užsikrėtimų koronavirusu židinių.

„Mes dar balandžio mėnesį kreipėmės į Vyriausybę su tokiu pasiūlymu, sakydami, jog per mėnesį įrodysim, kad prekybos centrai moka ir gali veikti atsakingai. Tai panašu, kad tas mėnuo yra išsekęs, Vyriausybė tiesiog išlaukė tą laikotarpį ir dabar tą sprendimą priima“, – pridūrė jis.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė teigia, jog smulkiesiems verslininkams šis Vyriausybės sprendimas buvo ypač svarbus, nes turgavietesė didžiausia prekyba ir vykdavo savaitgaliais.

„Vertiname teigiamai, niekam nekyla abejonių, kad seniai reikėjo priimti šitokį sprendimą, verslo uždarymas tikrai nieko gero neatnešė. Tiesiog koks čia džiaugsmas, vertiname, kad galų gale atidaryta, žmonės galės atvykti į turgavietes, prekybininkai galės prekiauti“, – BNS sakė Z. Sorokienė.

„Paprastomis dienomis turgavietėse yra kur kas mažiau pirkėjų, todėl buvo labai svarbu, kad turgavietės savaitgaliais būtų atidarytos“, – kalbėjo ji.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė antradienį teigė, jog darbas savaitgaliais išlygintų lankytojų srautus ir padidintų saugumą.

Vyriausybė trečiadienį atsisakė draudimo savaitgaliais veikti prekybos centrams bei paviljonams su dengtais stogais turgavietėse.

Taip pat leisti didesni žmonių susibūrimai, valanda ilginamas kavinių darbo laikas. Taip pat leista laisviau veikti pirtims ir baseinams, dvigubinamas žiūrovų lauko renginiuose skaičius.

Pakeitimai įsigalios nuo kitos savaitės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)