„Dėkojame buvusiam kolegai už profesionalumą, ilgametį indėlį stiprinat organizacijos ekspertiškumą duomenimis grįstu žinojimu ir gerosios praktikos perdavimą mūsų tyrėjų komandai, kuri turėjo galimybę augti drauge su jos vadovu. Džiaugiuosi, kad viešasis sektorius neprarado šio talento, o „Verslioje Lietuvoje“ įgyta patirtis leis sėkmingai įgyvendinti naujus ambicingus viešojo sektoriaus projektus“, – sako Daina Kleponė, „Verslios Lietuvos“ generalinė direktorė.

D. Kleponės teigimu, pandemija parodė, kad Lietuvos verslas yra atsparus net ir didelėms išorės grėsmėms, o taip pat sukūrė naują ekonomikos augimo laiptą ant kurio užlipti verslams reikės kitokių nei iki šiol kompetencijų, todėl keičiasi ir „Verslios Lietuvos“ vaidmuo.

„Naujuoju 2021-2025 metų strateginiu laikotarpiu „Versli Lietuva“ sieks tapti Lietuvos verslo augimo kompetencijų lyderiu. Tam mums yra reikalingos stiprios analitinės pajėgos. Mūsų vizija yra sukurti verslumo ir eksporto kompetencijų centrą (angl. Think tank), kurio duomenimis grįstomis įžvalgomis galėtų naudotis Lietuvos verslas ir viešasis sektorius. Labai džiaugiuosi, kad mūsų tyrėjų komandoje daugėja akademinę patirtį turinčių kolegų, nes labai tikiu mokslo ir verslo bendradarbiavimu, iš kurio gimsta inovatyvūs projektai“, – pažymi D. Kleponė.

Naujoji „Verslios Lietuvos“ Tyrimų ir analizės skyriaus vadovė J. Kalendienė įsitikinusi, kad spartesniems procesams ir didesniems efektams reikalingi apgalvoti, aiškūs ir metodiškai nuosekliai pagrįsti sprendimai.

„Darbas „Verslioje Lietuvoje“ apjungia mano skirtingas patirtis kaip mokslo atstovės, kaip specialistės, kaip edukatorės. Matau didelę prasmę ir potencialą visose įstaigos veiklose, kuriomis siekiama ugdyti Lietuvos gyventojų verslumą, įgalinti jau egzistuojančias įmones plėstis, ir padėti verslams, o tuo pačiu ir visai šalies ekonomikai augti“, – sako J. Kalendienė.

J. Kalendienė yra įgijusi ekonomikos srities socialinių mokslų daktaro laipsnį Vytauto Didžiojo universitete (VDU), kur taip pat studijavo makroekonomikos magistro ir ekonomikos bakalauro studijas. Ji yra sukaupusi ilgametę ekonomikos analitikos patirtį dirbdama akademinį darbą VDU, ISM universitetuose, yra dirbusi ekonomiste Lietuvos banke, eksperte – LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje. Ji yra vadovavusi VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto Ekonomikos katedrai, yra buvusi bakalauro studijų vadovė, iki šiol pirmininkauja VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto Tarybai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)