Ilgiausiai, 8-erius metus, dabar 34-erių metų verslininkas dirba su sukurtu projektu „Laisvalaikio Dovanos“. Šių metų lapkritį dovanų pirkimo verslas padarė žingsnį į užsienio rinkas: įkurtas projektas „Tinggly“, leidžiantis teikti dovanas skirtinguose pasaulio žemynuose.

Paklaustas, kada ėmėsi pirmojo verslo, L. Čeikus sako, kad neturėjo nuolatinio samdomo darbo, jei neskaičiuoti kelių vasarinių darbų JAV.

„Nuo 13-14-kos organizavau šokius mokyklos klasėje, 1994 m. nebuvo jokios diskotekų įrangos, todėl namų dirbtuvėlėse, alaus skardinėje sukūriau šviesos efektus ir per „Alio“ reklamą iš visos Lietuvos važiavo diskotekų rengėjai iš manęs jų pirkti. Garaže įkūriau demonstracinį kambarį. 15-kos rengiau mokyklos diskotekas, samdžiau apsaugą, nuomavau techniką, mokėjau mokyklai nuomą. Per vakarą uždirbdavau daugiau nei mama per mėnesį universitete“, - 1995-1998 m. prisimena jis.

Tiesa, netrukus tėtis, kaip sako L. Čeikus, jam „uždraudė pramogų verslo karjerą“.

„Dabar esu jam labai dėkingas. Vėliau, universitete, pirmame kurse, įkūriau automobilių nuomos verslą. Po 2-3 metu šis verslas tapo atvykstamojo turizmo agentūra“, - prisiminė L. Čeikus.

Pasak jo, agentūra organizavo aktyvias pramogas, pavyzdžiui, šuolius su parašiutais, kartingo varžybas, taip pat temines pramogas, pavyzdžiui, bernvakarius ir mergvakarius.

Palaipsniui pašnekovas sako ėmęs organizuoti renginius užsienio įmonėms ir didelėms grupėms.

„Naktys ir savaitgaliai buvo parduoti - supratau kad tai ne man... 26 metų įkūriau „LaisvalaikioDovanos.lt“, nes pramogos, įvairūs hobiai ir sportas jau senokai buvo mano aistra. Per pastaruosius 8-erius metus išplėčiau dovanų verslą į 8 šalis, pardavėme pusę milijono dovanų. Kolektyvas pasiekė 150 žmonių per 5 biurus. Trūksto iššūkių, todėl šiemet pradėjau naują pasaulinį projektą. Iššūkis - pasiūlyti paprasčiausiu būdu padovanoti pramogas per visą pasaulį viename dovanu pakete: 100 salių - 500 pramogų, pramogą dovanos gavėjas renkasi pats“, - pasakoja L. Čeikus.

Jis sako, kad turi svajonę ir 2016-iems: su šeima tų metų balandžio 1 d. išvykti į kelionės aplink pasaulį pirmąją dalį „Bezdonys – Bali“.

Pakeliui testuosiu „Tinggly“ pramogas, ieškosiu naujų“, - paaiškina jis.

Ką studijavo

Paklaustas, ar verslui jam reikėjo akademinių žinių, L. Čeikus sako, kad Vilniaus Gedimino technikos universitete įgijo Transporto ekonomikos ir vadybos bakalaurą. Šią kryptį pasirinko dėl turėto automobilių nuomos verslo.

„Verslui iš studijų negavau nieko, tik bendrą išprusimą: chemija, fizika, teorine mechanika, ekonomika, vadyba ir panašiai. Iš inercijos stojau į magistrą, po pirmos dienos supratau, kad gaištu laiką – mečiau. Daugiausia išmokau dirbdamas, per patirtį“, - mano jis.

Vėliau pašnekovas pasirinko studijas užsienyje ir įgijo magistro laipsnį Jungtinės Karalystės bendrovės „BCS International Ltd“ mokymuose, kuri specializuojasi lyderystės ir elgsenos srityse.

Paklaustas, kas, jo manymu, paskatino kurti savo verslą, L. Čeikus sako, kad niekada nesvarstė galimybės dirbti.

„Mano požiūris yra toks, kad darbas yra gyvenimas, o gyvenimas yra skirtas tam, kad kurtum ir darytum tai, ką myli. Mano tikslai yra keli – atitolinti žmones nuo materializmo ir nereikalingo vartojimo, suteikti galimybę išeiti iš komforto zonos ir per tai įgyti gyvenimiškos patirties. Todėl aš visuomet darau ir kuriu tai, kas man patinka“, - apibendrina jis.

Nors pašnekovas prisimena, kad buvo ir nemalonių patirčių, kai teko išsiskirti su partneriais Lenkijoje ar nesėkminga patirtis žengiant į Čekiją, dabar jo sukurta bendrovė turi biurų Vilniuje, Helsinkyje, Taline, Rygoje ir Varšuvoje.

„Globalios verslumo stebėsenos“ (GEM – angl. Global entrepreneurship monitor) 2012 m. tyrimo rezultatai rodo, kad Lietuvos gyventojų verslumas dar atsilieka nuo kaimyninių Lenkijos ir Latvijos.

Pavyzdžiui, Lietuvoje 17 proc. 18-64 m. amžiaus žmonių, kurie šiuo metu į verslias veiklas nėra įsitraukę, ketina per artimiausius trejus metus imtis verslo. Lenkijoje tokių žmonių 23 proc., Latvijoje - 25 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)