Anot Investuotojų forumo valdybos pirmininko, advokatų kontoros „Valiūnas Ellex“ vadovaujančio partnerio Rolando Valiūno, pritraukiant naujų investicijų, reikėtų spręsti migracijos problemas.

„Akivaizdu, kad darbuotojų labai trūksta, tiek gamybinėj, tiek intelektualioj sferoj (...) konservatyvi politikų ir visuomenės pozicija migracijos klausimu veda prie to, kad išlaikyti pensininkus, vaikus iš mokesčių darosi vis sunkiau ir tada mes žarstome tokius pasiūlymus, kaip mokesčių didinimas“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda sakė R. Valiūnas.

„Mokesčių didinimas, mano nuomone, nėra geras dalykas. Tai iš principo veda valstybę prie tam tikrų kriterijų neatitikimo investuotojams“, – teigė jis.

Pasak jo, mokesčių galima surinkti daugiau, į Lietuvą pritraukiant dar kelis didesnius investuotojus.

„Mano mėgstamas pavyzdys yra „Danske Bank“ paslaugų centras. Jame iš darbuotojų atlyginimo mokesčių per metus yra surenkama 44,5 mln. eurų. Mums tiesiog reikia dviejų tokių investicijų, kaip „Danske Bank“ paslaugų centras, kad mes turėtume apie 100 mln. eurų papildomų pajamų per metus“, – sakė R. Valiūnas.

Be kita ko, jis siūlo atidaryti duris talentams, įvesti „žalią kortą“, kurią turi amerikiečiai.

Tuo metu Lietuvos darbdavių konfederacijos viceprezidentė, koncerno „Vikonda“ savininkė Jolanta Blažytė sakė, kad per susitikimą su prezidentu buvo bandoma ieškoti kompromisų.

„Iš tikrųjų, mes nekalbėjome vien apie mokesčių kėlimą, mes daugiau ieškojome kompromisinių variantų, kur galima kelti mokesčius, bet už tai gauti papildomas naudas, kad verslas galėtų daugiau uždirbti ir mokesčių sumokėti daugiau“, – po susitikimo sakė J. Blažytė.

Priimant kitų metų biudžetą, svarstoma nuo kitų metų įvesti daug diskusijų sulaukusius bankų turto, stambios prekybos apyvartos, automobilių taršos mokesčius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)