„Labai lauktas, manau, tikrai subrendęs sprendimas, nes mėnesį veikiančios prekybos centruose esančios parduotuvės, kurios buvo uždarytos, įrodė, kad gali reguliuoti srautą, užtikrinti ploto reikalavimą, ventiliuoti, dezinfekuoti“, – BNS sakė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė.

Jos teigimu, pastaruoju metu lankytojų srautai būna didesni penktadieniais ir pirmadieniais.

„Srautų didelių tokių, kad būtų kaip Kaziuko mugė, tikrai nebuvo, galbūt šiek tiek buvo pakilimai prieš savaitgalį penktadienį ir po savaitgalio pirmadienį. Sprendimas leisti dirbti savaitgaliais išlygintų srautą ir prisidėtų prie saugumo', – teigė R. Vainienė.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, daugiau nei pusšimtį restoranų ir picerijų valdančios bendrovės „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis taip pat sako, kad darbo laiko pailginimas išskaidytų lankytojų srautus.

„Dabar žmonės baigia darbą 18 valandą ir visos kavinės nuo 19 iki 21 valandos yra 100 proc. užpildytos senamiesčiuose. Prailginus darbo laiką iki 22 ar 23 valandos, turėsime galbūt jau du užėjimus ir atstumai bus natūraliai dvigubai didesni, nes tarsi kelios vakarienės įvyks, kaip ir būdavo įprastai – vieni anksčiau vakarieniaus, kiti vėliau, o dabar visi turi vakarieniauti vienu metu“, – BNS sakė G. Balnis.

Pasak R. Vainienės, prekybininkai dirbti pasiruošę ir nuo artimiausio savaitgalio, nelaukiant kitos savaitės. G. Balnis taip pat sako, jog kavinės būtų pasiruošusius jau netrukus padėti dirbti ilgiau.

„Mums būtų irgi lengviau, nes dabar reikia daug darbuotojų dvi valandas, o paskui viskas. Niekas nesutinka dirbti, tarkime, nepilną dieną, nes ir tarifas atlyginimo, arbatpinigiai“, – teigė G. Balnis.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį pranešė, kad Vyriausybė trečiadienį svarstys siūlymą atverti prekybos centrus savaitgaliais bei ilginti barų darbo laiką, tačiau konkretaus laiko nenurodė.

BNS žiniomis, barų darbo laiką siūloma ilginti iki 22 valandos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)