Nyderlanduose įsikūrusi viešojo apgyvendinimo įstaigų užsakymo paslaugas internetu teikianti bendrovė buvo nubausta 7 mln. eurų už nesąžiningą prekybos praktiką, pranešė Vengrijos konkurencijos tarnyba (GVH).

Pasak tarnybos, nemokamo kai kurių apgyvendinimo pasiūlymų atšaukimo galimybė buvo prieinama tik tam tikromis sąlygoms ir tik tam tikru laikotarpiu, todėl jie buvo „klaidinantys“.

GVH teigė, kad platforma taip pat darė „nesąžiningą psichologinį spaudimą“ vartotojams skubėti užsisakyti būstą nakvynei pažymėdama, kiek kambarių liko už reklamuojamą kainą ar kiek kitų asmenų domisi tuo pačiu pasiūlymu.

Bauda, ​​apskaičiuota pagal bendrovės Vengrijos gaunamas pajamas, yra didžiausia šalyje paskirta bauda už vartotojų teisių pažeidimus, skelbia vietos žiniasklaida.

„Booking.com“ teigė naujienų agentūrai AFP atsiųstame pranešime, kad yra „nusivylusi“ šiuo sprendimu.

„Klientų duomenys ir atsiliepimai rodo, kad mūsų platformoje esanti informacija keliautojams yra ypač naudinga“, – sakoma bendrovės pranešime.

„Viskas mūsų svetainėje, įskaitant tai, kaip mes rodome kainas ir mokėjimo politiką, taip pat informacija apie konkrečių ypatybių prieinamumą ir populiarumą, <...> yra skirta padėti klientams“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)