Vengrija yra paskutinioji Europos Sąjungos narė, pritarusi šiam pasauliniam susitarimui.

„Buvo pasiektas kompromisas, kad galime iš visos širdies prisijungti, – sakė finansų ministras Mihaly Varga. – Vengrija galės rinkti pasaulinį mokestį taikydama tikslinį sprendimą.“

„Vengrijos pozicija visą laiką buvo nuosekli: mes aiškiai nurodėme, kad priimsime tik minimalų visuotinį mokestį, dėl kurio Vengrijoje nebus didinami mokesčiai, nekils pavojus Vengrijos ekonomikos konkurenciniam pranašumui ir bus apsaugotos Vengrijos žmonių darbo vietos“, – sakė ministras.

Mokesčių reforma siekiama nutraukti praktiką, kai vengdamos didesnių mokesčių tarptautinės korporacijos registruoja savo būstines tose šalyse, kuriose taikomi žemi mokesčių tarifai.

Didžiojo septyneto (G-7) turtingųjų šalių finansų ministrai birželio mėnesį susitarė dėl visuotinio minimalaus ne mažesnio nei 15 proc. pelno mokesčio tarifo, pasiekto Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO).

Mokesčio tarifą liepos mėnesį patvirtino G20 šalys, o iki šiol jį pasirašė 137 šalys. Ketvirtadienį šiam tarifui pritarė Airijos ir Estijos vyriausybės.

Naujasis mokesčio tarifas bus taikomas tik įmonėms, kurių metinė apyvarta viršija 750 mln. eurų per metus. Mažesnės įmonės toliau mokės 12,5 proc. siekiantį mokestį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją