„Vėluojančių laiku deklaruoti ir sumokėti pelno mokestį kiekvienais metais mažėja: pernai už 2013 metus užmiršusių laiku pateikti pelno mokesčio deklaracijas buvo beveik 13 tūkstančių. Šiemet už 2013 ir 2014 metus turime tik 3,6 tūkstančius mokesčių mokėtojų, kurie biudžetui skolingi 6,66 mln. eurų pelno mokesčio“,- teigia Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, ragindama įmonių vadovus, dar nepateikusius minėtos deklaracijos, suskubti tai padaryti artimiausiu metu ir, jei susidaręs mokėtinas pelno mokestis, jį sumokėti.

Kaip teigia departamento direktorė, suformuota pakaitinė deklaracija neatleidžia įmonės nuo būtinybės pateikti tikslią Pelno mokesčio deklaraciją, o VMI turi teisę pradėti delspinigių, atsiradusių dėl laiku nesumokėto mokesčio, išieškojimą.

Kaip rašoma VMI pranešime spaudai, pakaitinės pelno mokesčio deklaracijos formuojamos pagal paskutinės prieš tai buvusio mokestinio laikotarpio mokesčių mokėtojo pateiktos to mokesčio deklaracijos, kurioje mokesčių mokėtojas deklaravo mokėtiną mokesčio sumą, duomenis. Jos formuojamos tik tuo atveju, jei mokesčių mokėtojas mokesčio įstatymo nustatyta tvarka laiku nepateikia atitinkamo mokesčio deklaracijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)