„Pandemija nesutrukdė pabaigti suplanuotų statybos bei įrengimo darbų ir SBA logistikos centras nuo balandžio 1d. pradėjo darbą. Tai bus pagrindinė transportavimo ir krovos operacijų bazė SBA baldų sektoriaus įmonėms Vakarų Lietuvoje. Į mūsų baldų gamybos klasterį šiame regione organiškai įsiliejęs centras gerokai suefektyvins logistikos grandinę ir didins konkurencinį pranašumą globaliu mastu“ , – sako SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Pasak jo, logistikos centru turėtų naudotis ne tik SBA įmonės, bet ir kiti Lietuvos gamintojai. Šiuo metu jų susidomėjimas nemažas.

SBA logistikos centras

Logistikos centro plėtotojas – SBA nekilnojamojo turto bendrovė „Urban Inventors“, operatorius – bendrovė „Innovo logistika“.

„Logistikos centras tarnaus kaip krovinių komplektavimo vieta. Čia į vieną siuntą galima sumiksuoti įvairesnių gaminių ir efektyviau išnaudoti transportą. Taip bus išvengiama tarpinio gaminių sandėliavimo, o tinkamai optimizavus tiekimo grandinę, produkcija greičiau pasieks parduotuves visame pasaulyje. Vienu metu galėtume aptarnauti net 26 sunkvežimius, kurie savo tikslą pasiektų sausumos keliais arba jūra iš Klaipėdos uosto,“ – sako SBA grupės įmonės „Innovo logistika“ vadovė Rita Pelenienė.

Jos teigimu, logistikos centre dirbs arti 30 žmonių. Siekiant iki minimumo sumažinti taršą pačiame sandėlyje, produkciją į vilkikus kraus įsigyti naujausio modelio elektriniai autokrautuvai.

SBA logistikos centras

Logistikos centrą projektavo nacionalinės premijos laureatas architektas Rolandas Palekas ir „Paleko archstudijos“ architektai.

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba arti 5000 žmonių. SBA baldų gamybos sektoriui priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“, taip pat „Kauno baldai“. SBA priklauso NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, plėtojanti verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą „Verde“ Rygos Skanste rajone, netoli miesto centro. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“. SBA pernai įsigijo robotikos sprendimus siūlančią bendrovę „Robotex“ ir įsteigė „SBA Modular“, kuri Lietuvoje planuoja gaminti modulinius daugiaaukščius namus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)