Keičiantieji ekonominę veiklą galėjo pretenduoti į 6980,5 euro išmoką. Panašią sumą daugelis ir nurodė pateiktose paraiškose.

Tarnybos Priemonių įgyvendinimo priežiūros skyriaus vedėja Lijana Vaitkuvienė sako, jog jau pasirašytos 1343 finansavimo sutartys su savarankiškai dirbančiais asmenimis, tačiau priemonės efektyvumą bus galima įvertinti kitąmet.

„Kitąmet bus galima vertinti pačios priemonės efektyvumą, bet jau ir dabar sulaukiame daug teigiamų atsiliepimų dėl finansinės paramos, kuri padeda turėti pajamas ir neiškirsti iš darbo rinkos“, – pranešime sakė ji.

Planuojamos veiklos daugiausiai susijusios su transportu, prekyba ir kompiuterių programavimu bei kūrybine veikla. Nemažai meninės pakraipos profesionalų ketina užsiimti kino filmų, vaizdo filmų ir televizijos programų gamyba, fotografavimu, reklamos agentūrų veikla, garso įrašymu ir muzikos įrašų leidyba, pagamintų kino filmų, vaizdo filmų ir televizijos programų apipavidalinimu.

Šalyje savarankiškai dirbančių asmenų antrąjį ketvirtį iš viso buvo 155,8 tūkst., iš jų vyrų – 100,1 tūkst. (64,25 proc.), o moterų – 55,7 tūkst. (35,75 proc.). Užimtumo tarnybai paraiškas pateikė 1116 vyrų ir 955 moterų.

Daugiausiai veiklą keisti norėjo 30-49 metų amžiaus grupės asmenys – iš jų sulaukta 1248 paraiškos. Jaunimo iki 29 metų amžiaus grupėje subsidijas gaus 570 asmenų, 50-65 amžiaus grupėje buvo 230 asmenų, o daugiau nei 65 metų amžiaus – 23.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)