"Turizmo įstatymo pataisos yra labai teigiamas dalykas, tačiau manytume, kad jos yra tik dalinės. Sveikatingumo turizmą vystyti, ten kur yra pastatyti ar renovuoti vandens parkai, SPA, sanatorijos, yra labai naudinga, tačiau manytume, kad Turizmo įstatymo pakeitimas dar kartą mus privertė išanalizuoti apskritai turizmo reikšmę ir vertę visai valstybei, Lietuvai, jos ekonomikai ir jos kultūrai. (...) Mums, žinoma, svarbus ne tik SPA ar kaimo turizmas, mums svarbu ir kultūrinis turizmas", - sakė V. Būdienė interviu "Žinių radijui".

Pasak šalies vadovės vyriausios patarėjos, Prezidentūroje buvo inicijuotos diskusijos su Turizmo departamentu, Kultūros ir Finansų ministerijomis, Paveldo departamentu, kaip Lietuvoje suaktyvinti kultūrinį turizmą ir kaip parengti papildomas Turizmo įstatymo pataisas, kad mes pažintume geriau savo gimtinę, stiprintume savo tapatybę, taip pat geriau parodytume savo kultūros išteklius ir užsienio turistams.

"Turizmo valdymui, planavimui trūksta sistemos, kompleksiškumo. Manytume, kad turizmo sektorius veikia kol kas labai vangiai", - sakė V. Būdienė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją