„Mano subjektyviu vertinimu, poreikio nebuvo, jei kalbėtume apie visą finansų sistemą, nes tikrai matome likvidumo augimo skaičius, įmonių indėlių skaičiai tikrai muša istorines aukštumas, tai tokio didelio įmonių poreikio nėra.

Bet, be abejo, paėmus atskiras įmones, tai irgi girdėdavome, kad susidurdavo su įsiskolinimų pertvarkymo klausimais. Bankai nusprendė nespręsti kiekvieno atvejo individualiai, bet priimti horizontalų sprendimą. Tai vėlgi industrija susitarė ir priėmė tokį sprendimą“, – žurnalistams sakė V. Vasiliauskas.

Anot jo, tai buvo savarankiškas bankų sprendimas.

Lietuvos bankų asociacijos (LBA) nariai sutiko pratęsti paskolų moratoriumą verslui ir gyventojams iki šių metų kovo 31 dienos.

Nurodoma, kad klientams, kurie dėl pandemijos patiria finansinių sunkumų, išreiškus pageidavimą be sutarties peržiūros ir palūkanų keitimo bus suteiktas paskolos grąžinimo arba lizingo įmokų mokėjimo atidėjimas. Dėl jo į savo finansinių paslaugų teikėją bus galima kreiptis nuo 2021 metų sausio 25 iki kovo 31 dienos. Bendras atidėjimo laikotarpis gyventojams pagal pradinį ir atnaujintą moratoriumą, priklausomai nuo įsipareigojimo rūšies, gali sudaryti iki 6–9 mėnesių, įmonėms – iki 6 mėnesių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)