Palanga sudomino net turistus iš egzotiškų kraštų

Palangos turizmo informacijos centro darbuotoja Viktorija Jukienė teigia, kad šiemet Palangoje apsilankė keliais tūkstančiais poilsiautojų daugiau nei pernai – per 50 tūkstančių, kai tuo tarpu pernai kurortas sulaukė 45 tūkstančių svečių.

“Pastebima tendencija, kad į Palangą kasmet atvyksta vis daugiau poilsiautojų. Nors lietuvių sulaukėme daugiausiai, šiemet nemažai atostogavo ir atvykusių iš kaimyninių šalių – daugiausiai svečių sulaukėme iš Rusijos, antroje vietoje pagal turistų skaičių buvo baltarusiai, toliau – vokiečiai, lenkai, latviai, estai, skandinavai”, - pasakojo V. Jukienė.

Pasak pašnekovės, šiemet kurorte netrūko ir turistų iš tolimųjų kraštų – Singapūro, Tailando, Brazilijos: “Jie pasakojo Palanga susidomėję tiesiog vartydami kelionių katalogus”.

Kurorte daugiausiai svečių buvo liepą, o po Žolinės jų atvažiavo jau gerokai mažiau. Kadangi ši vasara buvo gana šalta ir lietinga, atvykusieji pasyvų poilsį mielai keitė į aktyvų. Šiemet kurorte pramogų praktiškai nepadaugėjo, todėl turistai mielai rinkosi keliones po apylinkes ir grožėjosi gamta. Pasak turizmo informacijos centro, buvo ir daugiau vandens pramogomis susidomėjusių poilsiautojų, kurie mielai išbandė baidares ar jėgos aitvarus.

Verslininkai blogo oro nekeikia

Drabužių parduotuvę turinti Palangos verslininkė Eglė nesupranta nuolat bambančių palangiškių: “Ši vasara tikrai nebuvo tokia bloga, kaip kad teko girdėti. Aš manau, kad vietiniai per dažnai skundžiasi, tačiau iš tikrųjų mums pavyko ir normaliai pragyventi, ir užsidirbti”.

Natūralių sulčių parduotuvę turintis palangiškis Eugenijus labiausiai džiaugėsi turistais iš užsienio, kurie kartą apsilankę mielai sugrįždavo vėl. Taip šviežiai spaustos sultys tapdavo atostogų Palangoje kasdieniu įpročiu. Nors daugumai verslininkų oras šiemet pakišo koją, išgerti sveiko kokteilio poilsiautojai užsukdavo net ir pliaupiant lietui.

Policininkai sutramdė vagis, bet ne girtaujančius

Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas teigė, kad kurorte šiemet tikrai nesumažėjo alkoholį viešose vietose vartojusių poilsiautojų. Pareigūnams daugiausiai streso sukėlė didieji pajūryje vykę festivaliai ir lenkų futbolo sirgaliai, neblaivūs keliavę į rungtynes Latvijoje.

Šiemet masinių muštynių išvengta, policininkams teko skirti tik pavienius santykius besiaiškinančius peštukus.

Pasak policijos komisariato vadovo, šiemet pajūryje sumažėjo vagysčių iš medinių namelių. Dviračių vagys taip pat siautėjo nebe taip intensyviai, nes sezono pradžioje pavyko nemažai jų sugauti.

Gelbėtojai sėkmingai iš jūros vaikė girtuoklius

Palangos gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas patikino, kad gelbėtojų darbas – kaip amerikietiški kalneliai. Kai kurorte buvo šalta ir lijo, paplūdimys buvo tuščias ir ramus, tačiau vos užėjus karščiams, saulės išsiilgę poilsiautojai būriais traukė į paplūdimį, todėl darbo šią vasarą gelbėtojams tikrai netrūko.

48 žmonės šiemet skendo, tačiau Palangoje visus pavyko išgelbėti, Šventojoje Baltijos jūra pasiglemžė du žmones.

„Labiausiai šiemet išvengti nelaimių padėjo darbas ant kranto – kai stabdėme į jūrą maudytis susiruošusius neblaivius poilsiautojus arba didelių bangų nepabijosius narsuolius“, - patikino Palangos gelbėtojų vadas.

Paklaustas apie savęs pačių saugojimą, J. Pirožnikas tik nusijuokė – žmonės gelbėtojų pastabų kaip neklausė anksčiau, taip neklausė ir šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)