Pasak savivaldybės, iš naujojo VASA vadovo tikimasi efektyvių sprendimų įgyvendinant miesto atliekų tvarkymo strategiją.

„Savo atrankas visada vykdome skaidriai ir objektyviai, nėra jokių politinių užsakymų, patinka nepatinka. Artūras Zuokas objektyviai buvo geriausias kandidatas iš visų dalyvavusių ir atėjusių į konkursą. Teisės aktus, kurie reguliuoja šią veiklą, jis išmano“, – pranešime teigė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Pasak jo, meras Remigijus Šimašius šioms pareigoms iškėlęs aukštus lūkesčius bei lauks konkretaus plano, kaip bus įgyvendinta atliekų tvarkymo strategija.

A. Zuokas pareigas pradės eiti jo kandidatūrą patikrinus teisėsaugai ir po to, kai jis pasitrauks iš tarybos, kadangi šios pareigos nesuderinamos su vadovavimu įmonei.

Buvusiam Vilniaus merui Artūrui Zuokui laimėjus VASA direktoriaus konkursą, dabartinis sostinės savivaldybės vadovas Remigijus Šimašius sako besitikintis, kad laimėtojas „nepabūgs iššūkių ir nepabėgs iš šių pareigų“.

„Tikiuosi, kad konkurso laimėtojas nepabūgs iššūkių ir nepabėgs iš šių pareigų. Pirmas darbas, kurio tikiuosi iš naujojo VASA vadovo – planas, kaip jis įgyvendins Vilniaus atliekų tvarkymo strategiją ir jo paties konkurso metu prisiimtus darbus“, – komentare BNS sakė Vilniaus meras.

Zuokas naujų pareigų imtis nežada: vadovu netapsiu, nes likviduoju įstaigą

Sostinės savivaldybės įmonės „Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus“ (VASA) direktoriaus konkursą laimėjęs buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas teigia naujų pareigų nesiimsiantis, nes ketina įstaigą likviduoti.

„Aš juo netapsiu, nes likviduoju įstaigą“, – BNS antradienį sakė buvęs sostinės vadovas.

Jis teigė, kad dalyvaudamas konkurse pateikė įmonės perspektyvą, kurioje numatyta įmonės likvidacija.

„Aš ją siūlau likviduoti ir padalinti funkcijas į dvi dalis – dalį besidubliuojančių funkcijų grąžinti savivaldybės administracijai, kitą dalį perduoti kitai savivaldybės įmonei – Regioniniam atliekų centrui“, – tvirtino A. Zuokas.

„Tai padėtų sumažinti buitinių atliekų kainą Vilniaus miesto gyventojams“, – pridūrė jis.

Buvusio sostinės mero teigimu, jam nereiks atsisakyti nei Vilniaus miesto tarybos mandato, nei pakeisti planų, susijusių su dalyvavimu artėjančiuose Seimo rinkimuose.

„Nereikės man nei mandato atsisakyt, lygiai taip pat dalyvauju Seimo rinkimuose, kaip ir planuota“, – kalbėjo buvęs Vilniaus meras.

Konkurse į VASA vadovo pareigas dalyvavo 10 kandidatų, jį organizavo savivaldybės pasamdyta personalo atrankos bendrovė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (351)