Parodoje pristatomas jau baigiamas Lietuvos įgyvendinamas mobilios gyvenvietės įkūrimo Borodiankoje projektas. Planuojama, kad gyvenvietėje apsigyvens 36 šeimos. Ją ketinama užbaigti iki kovo mėnesio, skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Taip pat Borodiankoje siekiama renovuoti sprogimų apgadintą mokyklą, kurioje po atstatymo turėtų mokytis apie 700 miestelio vaikų. Darbus siekiama užbaigti iki rugsėjo mėnesio.

Skelbiama, kad Lietuva Ukrainoje taip pat atstatys nuo sprogimų ir gaisro nukentėjusį vaikų darželio pastatą, kurio renovavimo darbai jau pradėti ir, tikimasi, bus taip pat užbaigti iki šių metų rugsėjo mėnesio.

Siekiant modernizuoti Ukrainos elektros sistemą, įgyvendinamas ir projektas Mykolajive, praneša EIMIN. Jį užbaigus, šio miesto elektros paskirstymo tinklai veiktų efektyviau ir labiau atitiktų Europos Sąjungos (ES) standartus.

„Varšuvoje vykstančioje parodoje Lietuvos stende organizacijos „Gedimino legiono“ sukurta virtualios realybės instaliacija „Emocinis lūžis“ lankytojams leis netiesiogiai apsilankyti rusų karo nusikaltėlių sunaikintose Bučos ir Irpinės gyvenvietėse Ukrainoje“, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Lietuvos darbus padedant atstatyti Ukrainą koordinuojantis ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis renginio metu susitiks su Ukrainos Irpinės ir Borodiankos bendruomenių atstovais bei aptars vykdomų darbų eigą.

Iš viso parodoje „Rebuild Ukraine“ dalyvaus 5 Lietuvos įmonės, taip pat daugiau kaip 300 dalyvių iš Lenkijos, Danijos, Latvijos, Čekijos, Slovakijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Estijos ir Šveicarijos – valstybinių institucijų, organizacijų ir verslo atstovų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją