Centro atidarymo šventėje dalyvavęs Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininko pavaduotojas, olimpinis čempionas Virginijus Alekna sakė nė kiek neabejojantis, kad Varėnos rajonas netruks išgarsėti ne tik kaip grybų, bet ir kaip plaukikų kraštas.

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis įteikė Varėnos rajono merui Algiui Kašėtai įrėmintą po stiklu Lietuvos olimpinės rinktinės plaukimo kepuraitę ir pasiūlė tą stiklą sudaužyti, kai naujajame baseine bus parengtas pirmasis rinktinės narys.

Varėniškius sveikino Seimo Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius, kuris, pasak rajono mero, patikėjo, kad Varėnai reikia baseino tuomet, kai baigėsi daugiafunkcinio sporto ir aktyvaus poilsio centro statyboms skirtos lėšos, ir padėjo surasti papildomą finansavimą.

Šią savaitę baseiną ir kitas sporto centre esančias pramogas nemokamai jau išbandė Varėnos krašto sporto bendruomenė, pedagogai ir mokiniai bei kiti varėniškiai, iš anksto užsiregistravę telefonu.

Sporto centro baseino pastatą, kainavusį 5,5 mln. eurų Valstybės investicijų programos ir Varėnos rajono savivaldybės lėšų, suprojektavo bendrovė „Viltekta“, statė UAB „Kortas“. Čia įrengtas 25 m keturių takų plaukimo baseinas su povandeninėmis masažinėmis srovėmis, keltuvu neįgaliesiems, baseinėlis vaikams, sūkurinė vonia, kontrastinis srovinis dušas, rusiška, suomiška ir turkiška pirtys.

„Pagaliau mūsų krašto žmonės baseino teikiamais malonumais galės džiaugtis Varėnoje ir nereikės dėl jų važiuoti į Druskininkus“, - sakė rajono meras A. Kašėta.

Sporto centras pradėtas statyti dar jo pirmtako Vido Mikalausko laikais. Tuomet opozicijoje buvę dabartiniai valdantieji Varėnos liberalai ir konservatoriai kritikavo centro projektą, kaip pernelyg brangų. Projektas buvo pakeistas 2009 m. ir jau sumažintą centrą baigė statyti A. Kašėtos vadovaujama savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)