„Tiek, kiek prireiks Maskvos teismui priimti objektyvų ir teisingą sprendimą“, - „Lietuvos rytui“ teigė V.Antonovas, paklaustas, kiek, jo nuomone, truks šis teisinis procesas.

Anot jo, Maskvos arbitražo teismo reikalaujamą priteisti 557 mln. eurų bendrą žalos sumą, iš kurių - 227 mln. eurų prašoma už sugadintą reputaciją, apskaičiavo profesionalūs vertintojai. Jis taip pat sako šiuo metu verslu nebeužsiimantis, dažnai besimatantis su kitu buvusiu banko akcininku Raimondu Baranausku. V.Antonovas tikina, jog kiti verslininkai su juo „bendrauja normaliai“.

Teismo ieškinyje šiuo metu Rusijoje gyvenantis buvęs bankininkas taip pat reikalauja pripažinti neatitinkančiais tikrovės Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžius, pasakytus 2011 metais, kuriuos išplatino Lietuvos ir Rusijos žiniasklaida. D.Grybauskaitė 2011-ųjų lapkritį, Vyriausybei priėmus sprendimą nacionalizuoti „Snorą“, pareiškė, kad „Snoro“ veiksmai, „plaunant“ dideles pinigų sumas, buvo „sąmoninga ataka“ prieš Lietuvos bankus.

Maskvos arbitražas V.Antonovo prašymu uždraudė Rusijos registracijos, kadastro ir kartografijos tarnybai („Rosreestr“) įregistruoti 16 pastatų Maskvoje ir Maskvos srityje bei dar kelis „Snorui“ priklausančius nekilnojamojo turto objektus. Teismas taip pat uždraudė įregistruoti dviejų banko žemės sklypų Maskvoje ir jos srityje nuomos sutarčių nutraukimą pirma laiko.

Tačiau teismas nepritaikė laikinųjų apsaugos priemonių ir neuždraudė atlikti kokius nors veiksmus dėl 11-kos „Snorui“ priklausančių butų Maskvoje ir gyvenamojo namo Pamaskvėje.

„Snoro“ veikla sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, o bankroto byla bankui iškelta tų pačių metų gruodžio 7 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)