Ūkio ministro įsitikinimu, valstybė turi ištraukti iš užančio VVĮ ir sukurti darbo aplinką kaip ir privačiame sektoriuje: reikalaujant iš vadovų ir darbuotojų tiek pat, kiek reikalauja komercinių įmonių akcininkai.

„Koks yra dabar blogasis sandėris, kurį valstybė daro su savo įmone? Ji sako įmonei – jūs galite veikti blogai, neefektyviai, bet dėl to mes tau mokėsime mažą atlyginimą. (...) nerašytas sandėris toks sudarytas. Ką mes dabar darome, mes sakome vadovams, kad jūs neturime jokių išlygų ir jūs turite veikti kaip geriausios savo rinkose įmonės. Ir tai galų gale reikš, kad tos įmonės turės rasti geriausius žmones, kurie šitas įmones geriausiai valdytų. Tai reiškia, kad tos įmonės dalyvaus rinkoje ne tik teikdamos paslaugas ar gamindamos prekes, bet ir konkuruodamos žmonėmis, ne tik ties vadovais, bet ir ties visais savo žmonėmis“, - penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjo R. Žylius.

Jis sakė turįs skeptišką nuomonę dėl vienkartinių premijų skyrimo, todėl ruošiami ir šiemet turėtų būti baigti darbuotojų motyvavimo principai.

Svarsto trylikto atlyginimo galimybę

Šią savaitę Vyriausybės pasitarime svarstyta trečius metus iš eilės dėl taupymo režimo neleisti išmokėti vienkartinių išmokų valstybės tarnautojams, rekomenduoti to nedaryti ir savivaldybėms, tačiau toks draudimas neturėtų būti taikomas gerai dirbančioms valstybinėms įmonėms.

„Valstybės tarnyboje vienkartinių išmokų šiais metais nebus. Savivaldybėms rekomenduojame tą patį (...) Manytina, kad valstybės įmonėms tokie draudimai negalios (...) Jeigu gerai dirba“, - sakė
Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis.

„Tai turi būti susiję su įmonėms rezultatais. Jeigu įmonė padvigubina pelną, kad įmonės vadovai turėtų galimybę labiausiai prie to rezultato prisidėjusius darbuotojus paskatinti. Valstybės tarnyboje tas draudimas galiotų, o valstybės įmonėse jis būtų taikomas tik tais atvejais, jeigu įmonė prastai dirba, - tada apie premijas ir jokių kalbų negali būti“, - po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį žurnalistams sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Pasak jo, paprastai tokios premijos dydis galėtų siekti vieno mėnesio darbo užmokestį, kas liaudiškai yra vadinama tryliktuoju atlyginimu. Jis įsitikinęs, kad premijų mokėjimas netaps masiniu reiškiniu, nes tokią galės gauti tik gerai dirbančių įmonių darbuotojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją