Tyrimą atliekantis Teisingumo ministerijos Korupcijos prevencijos skyrius konstatavo, kad 2018 metais dauguma pirkimų atlikti nesilaikant nei įstatymo nuostatų, nei pačioje įmonėje nustatytos viešųjų pirkimų vykdymo tvarkos. Tyrimas buvo pradėtas šių metų pradžioje.

Pasak viceministro Žydrūno Plytniko, įmonėje rasta daug finansinės netvarkos, neūkiškumo, pavyzdžiui, kai su paslaugų teikėjais sudaromos nuostolingos sutartys, dokumentais neapibrėžtos veiklos faktų.

„Pradėjus patikrinimą, gauta ir pačių darbuotojų tarnybinių pranešimų apie netinkamai atliktus viešuosius pirkimus. Buvo pateikta informacijos apie asmenis, aplaidžiai vykdžiusius savo pareigas, viešųjų pirkimų procedūrų pažeidimus bei kita tyrimui aktuali medžiaga“, – cituojamas Ž. Plytnikas.

Anot pranešimo, jokių mokestinių lengvatų neturinčiai įmonei su savo produkcija sunku konkuruoti rinkoje, todėl per pastaruosius kelerius metus įmonėje susidarė milijoninės skolos.

Ministerijos teigimu, Kalėjimų departamentas bus įpareigotas reorganizuoti įmonę, kad jos veikla nebūtų nuostolinga ir būtų galimybės plėtoti veiklas, stiprinti bendradarbiavimą su pramonės įmonėmis, įdarbinti daugiau nuteistųjų.

Vilniuje įsikūrę „Mūsų amatai“ savo filialus turi Alytuje, Marijampolėje ir Pravieniškėse. Čia dirbantys nuteistieji gamina įvairios paskirties baldus, metalo ir ketaus gaminius, siuva darbo drabužius, teikia skalbimo ir kitas paslaugas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją