Kaip rašo „Independet“, J. Ma, elektroninės prekybos platformos „Alibaba“ įkūrėjas, nepaskelbė nė vienos tviterio žinutės jau beveik tris mėnesius. Paskutinis jo pranešimas pasirodė praėjusių metų spalio 10 d.

Neseniai jis taip ir nesudalyvavo paskutinėje „Africa’s Business Heroes“ („Afrikos verslo didvyrių“) serijoje. Tai „Jack Ma Foundation“ organizuojamas talentų šou, kuriame dešimčiai kylančių Afrikos verslininkų padalijama 1,5 mln. dolerių įgyvendinti savo idėjas.

Kinų milijardierių kaip teisėją paskutinėje šou serijoje pakeitė „Alibaba“ bendraįkūrėja Lucy Peng. Jo nuotrauka taip pat buvo pašalinta iš teisėjavimo tinklalapio, pranešė „Financial Times“.

Naujienų pranešime taip pat cituojamas „Alibaba“ atstovas spaudai, kuris pareiškė, kad J. Ma nebegalėjo dalyvauti šou finale „dėl susikertančio grafiko“.

2020 m. spalio 24 d. sakydamas kalbą aukščiausiojo lygio susitikime 56-erių metų technologijų magnatas užsipuolė komunistinės šalies bankų sistemą ir paragino vykdyti reformas. Jis netgi pareiškė, kad Kinijos bankai dirba su „lombardo“ mentalitetu.

Kalba buvo paskelbta likus vos porai savaičių iki numatytojo „Ant Group“, kurią remia J. Ma, pirminio viešo siūlymo (IPO).

Vėliau buvo imtasi įvairių veiksmų prieš J. Ma valdomas kompanijas, įskaitant antimonopolinį „Alibaba“ tyrimą. Firmos gruodžio mėnesį paskelbta 10 mlrd. dolerių atpirkimo programa taip ir neišjudino rinkos.

Kai[p skelbia „Financial Times“, J. Ma yra vienas turtingiausių Kinijos žmonių. Pastaraisiais metais jo darbas Jungtinėse Tautose ir pasaulinė labdaringa veikla sušvelnino pasaulinį Kinijos įvaizdį. Šį pavasarį gilėjant koronaviruso pandemijai jis visame pasaulyje išdalijo dešimtis milijonų veido kaukių. Kartu su savo ilgamečiu bendražygiu Joe Tsai jis paaukojo 2000 ventiliatorių Niujorkui, kai miesto ligoninės susidūrė su kritiniu įrangos trūkumu. Už tai milijardierius sulaukė JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Niujorko gubernatoriaus Andrew Cuomo padėkos.

Rugpjūčio mėnesį J. Ma tviterio žinute pasveikino dvidešimt verslininkų, kurie prasiskynė kelią į kelis mėnesius trukusio jo fondo organizuojamo konkurso, skirto karūnuoti antrąją kasmetinę „Afrikos verslo didvyrių“ partiją, finalą. „Nekantrauju su jais susitikti!“ – parašė jis. Tai buvo viena iš paskutinių jo žinučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)