Ūkio ministerija siekia panaikinti arba pakeisti investicijų sutartį, kad Gariūnų turgavietė netektų valstybinės svarbos projekto statuso. Tačiau verslo parką valdančios „Geruda“, „Jurgena“ ir „Posūkis“ atstovai teigia, kad visus sutartyje nurodytus įsipareigojimus vykdo.

„Mes eisime iki Aukščiausiojo Teismo“, – tikino Eugenijus Bulavas, Gariūnų verslo parko įmonėms atstovaujančios Aukštųjų Panerių įmonių asociacijos prezidentas.

„Ginčyti prokuratūros sprendimą yra vienas iš kelių, turime ir kitų variantų, kaip spręsti susidariusią problemą“, – neatskleidžia detalių Daumantas Lapinskas, ūkio viceministras.

Taikus verslininkų ir valdininkų gyvenimas baigėsi pernai. Liepos mėn. nebeliko Vilniaus apskrities viršininko administracijos, kuri nuo 2005 m. kontroliavo, kaip vykdomas valstybinės svarbos ekonominis projektas „Paslaugų smulkiam ir vidutiniam verslui parkas „Gariūnai“ Vilniaus mieste, Aukštųjų Panerių pramoninio rajono C zonos (Gariūnai) A ir B teritorijose“. Vyriausybės nutarimu patvirtinto projekto įgyvendinimo investuotojų lėšomis sutartį tuomet buvo įgaliotas pasirašyti Vilniaus apskrities viršininkas.

Pernai spalį Vyriausybė pakeitė savo nutarimą ir juo pavedė Ūkio ministerijai kontroliuoti šio projekto įgyvendinimą, tačiau neįpareigojo pasirašyti investicijų sutarties. Skirtingų tikslų vedamos abi pusės pradėjo informacinį ir teisminį karą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)