I.Genytė Pikčienė „Delfi“ kalbėjo, jog šiuo metu Lietuvai reikia labai atidžiai planuotis valdžios sektoriaus išlaidas. Kaip tikino, ekonomika yra atsigavusi, bet šalyje yra įsisukę infliacijos mechanizmai, o kainos sparčiai kyla.

Ji aiškino, kad spartus valdžios išlaidų didinimas kainų augimo procesus tik paskatintų, dar sparčiau brangtų paslaugos, o kylant atlyginimams dar labiau būtų skatinamas ir vartojimas.

„Kaip tik dabar yra tas momentas, kuomet reikėtų labai pamatuotai vertinti ateinančių metų valdžios biudžeto perspektyvas ir, atitinkamai, biudžeto deficito dydį.

Reiktų išnaviguoti kuo mažiau atveriant biudžeto deficitą ir taip suvaldyti poreikį skolinimuisi.

Bendrai reiktų pasidžiaugti, kad šių metų ekonomikos rezultatai mums leidžia išvengti papildomos skolos augimo. Tai gera žinia, bet tai nereiškia, kad reiktų atsipalaiduoti ir tęsti fiskališkai skatinančią ekonominę politiką ateinančiais metais“, – sakė I. Genytė Pikčienė.

Eurai

Redakcija primena, kad jau užregistruotas 2022 metų „Sodros“ biudžeto projektas, kuriame numatomas tiek pajamų, tiek išlaidų augimas.

Numatoma, kad kitais metais „Sodra“ gaus 5,836 mlrd. eurų pajamų, patirs 5,533 mlrd. eurų išlaidų. Tai, atitinkamai, 504,73 mln. eurų (9,47 proc.) ir 446,73 mln. eurų (8,78 proc.) daugiau nei suplanuota šiemet.

„Sodros“ biudžeto rezultatas kitąmet turėtų siekti 303,14 mln. eurų – 58,01 mln. eurų (23,66 proc.) daugiau nei suplanuota šiemet.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)