Rusijos centrinio banko vasario mėnesį paskelbtoje ataskaitoje buvo nurodyta, kad šios atsargos sudaro 300 mlrd. eurų. Tačiau Ukrainos, Rusijos ir Vakarų šalių spauda padarė skubotas išvadas, jog Vakarų šalys nusprendė konfiskuoti Rusijos atsargas, kad taip nubaustų Rusiją už invaziją į Ukrainą. Tačiau konfiskuoti didžiosios dalies Rusijos valiutos iki šiol nepavyko.

Eksperto teigimu, Vakarų šalys konfiskavo tik 80 – 100 mlrd. dolerių vertės Rusijos valiutos at-sargų. „Tačiau Rusijos centrinis bankas taip pat neturi prieigos prie likusių sumų“, – per šią savaitę vykusią konferenciją sakė „Atlantic Council“ analitikas Ch. Lichfieldas. 

Jis pažymėjo, kad teisingiau būtų sakyti, jog 300 mlrd. dolerių Rusijos centrinio banko atsargų buvo ne „konfiskuoti“, o „įšaldyti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)