Anot NVSC, dažniausi pažeidimai – prie įėjimo į prekybos vietą nėra informacijos apie tai, kad nerekomenduojama lankytis rizikos grupių asmenims, nepažymėti privalomi atstumai tarp eilėje stovinčių pirkėjų, į patalpas patenkama ne per tiesioginį įėjimą iš lauko, nematuojama darbuotojų kūno temperatūra atvykus į darbą.

Daugiausiai reikalavimų nesilaikančių paslaugų teikėjų nustatyta Vilniaus apskrityje – 41 proc. visų šioje apskrityje patikrintų paslaugų teikėjų, Alytaus apskrityje pažeidėjai sudarė 18 proc., Klaipėdos apskrityje – 16 proc., Kauno – 4 procentus.

Nustatyta ir draudžiamos veiklos atvejų – Vilniuje tokių buvo devyni.

Pažeidėjams bus surašyti administracinių nusižengimų protokolai, skiriamos baudos.

NVSC per šį savaitgalį planuoja patikrinti per 100 elektros, buitinės technikos, santechnikos, sodo, daržo prekių, statybinių medžiagų, žemės ūkio technikos atsarginių dalių ir kitų autodetalių pardavimo
vietų, 30 prekybos gėlėmis vietų, apie 20 sodininkystei ir daržininkystei skirtų priemonių pardavėjų, apie 70 drabužių, buities, laisvalaikio prekių, suvenyrų, avalynės ir galanterijos pardavimo vietų.

Ketinama lankytis ir soliariumuose, grožio paslaugų teikimo vietose, dėvėtų drabužių parduotuvėse, buitinės technikos remonto dirbtuvėse, Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Trakų ir keliose kitose turgavietėse.

Už reikalavimų nesilaikymą gresia bauda nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)