A. Vaitkus Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai vadovavo nuo 2013 m. Anot uosto vadovo, po trijų auditų, kurie penktadienį buvo apžvelgti valdyboje, pateiktos išvados buvo tik teigiamos. Be to, uosto istorijoje visus šešerius metus, kai jis vadovauja, rezultatai buvo tik teigiami ir sparčiai augo.

Atleidimas, anot A. Vaitkaus, jam buvo nemaloni staigmena, mat jis buvo išprašytas dar penktadienį iš valdybos posėdžio, tad kas buvo sprendžiame jam išėjus, jis nežino.

Pasirodžiusi informacija apie kreipimąsi į teismą, anot A. Vaitkaus, kiek skubota - jis dar tik ruošia tam dokumentus. A. Vaitkaus patikino, kad gins savo reputaciją ir apie tai jis informavo Ramūną Karbauskį, ir premjerą Saulių Skvernelį. Kuriam pirmiau pranešė tokią žinią, atleidžiamas uosto vadovas sakė nepamenantis.

Kaip patikino pats A. Vaitkus, be darbo tikrai neliks, mat jau gavo ne vieną darbo pasiūlymą. Neoficialiai sulaukė kalbų ir apie galimybę dirbti Klaipėdos savivaldybėje administracijos direktoriaus pareigose. Visgi pats tikina, kad pirma nori perduoti darbus uoste ir jo prioritetas vis dar išlieka uosto veikla, nors atleidimo rašte buvo nurodyta, kad jis bedarbiu tampa nuo kovo 25 dienos.

„Manau, šitas sprendimas yra politizuotas, nes jokių paaiškinimų negavau. Ministras man paskambino vos kelios minutės iki atleidimo raštas įkrito į sistemą“, – sakė A. Vaitkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)