„Kol kas negalime įvardyti, dėl kurio asmens teismui pateiktas prašymas. Daugiau galėsime teikti po teismo sprendimo“, – sako Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

Pasak prokurorės, atlikus apie pusšimtį kratų, rasta pusė milijono eurų grynųjų, sulaikyti devyni asmenys, tarp jų – vadovai, iš viso įtarimai pareikšti 12 asmenų. „Registrų centro“ duomenimis, „Vaisingumo klinikos“ akcininkai yra Algė Ivaškevičė, Virginijus Diržauskas, Algirdas Usonis ir Dov Feldberg.

Papildyta 15.46 val: „Vaisingumo klinikos“ finansų direktorius suimtas septynioms dienos, nors prokuratūra teikė prašymą dėl mėnesio laiko. Teismui pateiktame prašyme prokuroras Linas Kiaurakis sako nurodęs, kad tariamasis gali sunaikinti svarius įkalčius ar, pasinaudodamas savo pareigomis, daryti įtaką ar spaudimą kitiems asmenims.

Klinikos vadovas A. Usonis, anot L. Kiaurakio, taip pat yra vienas įtariamųjų, tačiau jam suėmimo prašoma nebus.

„Jis yra įtariamasis, jam yra pareikšti įtarimai pagal du baudžiamojo kodekso straipsnius dėl apgaulingo apskaitos organizavimo ir neteisingų duomenų įrašymo ir pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai. Jis (A. Usonis – patikslinimas) prisipažino. Yra paskirtos dvi kardomosios priemonės – pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas“, – sako prokuroras.

„Delfi“ primena, kad apie tyrimą viešai paskelbta ketvirtadienį.

Klinika savo puslapyje skelbia esanti didžiausia nevaisingumo problemas sprendžianti gydymo įstaiga Lietuvoje, kurioje atliekama daugiausia pagalbinio apvaisinimo procedūrų šalyje. Nuo 2000-ųjų veikianti klinika turi padalinius Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Jai vadovauja – A. Usonis.

Kaip pranešė policija, ikiteisminiame tyrime buvo atliktos kratos Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje esančiose įmonės patalpose, sulaikytų asmenų gyvenamosiose patalpose, transporto priemonėse bei kitur. „Kratos buvo atliekamos privačioje medicinos paslaugas teikiančioje įmonėje bei jų darbuotojų bei vadovų gyvenamosiose vietose, automobiliuose“, – sakė prokurorė.

Šiuo metu turimais duomenimis, kratų metu buvo rasti apie 500 tūkst. eurų grynais pinigais, taip pat įvairūs tyrimui reikšmingi buhalterinės apskaitos ir kiti dokumentai, kompiuterinės laikmenos bei kiti daiktai.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (495)