„Bus aptarti Lietuvai svarbūs klausimai dėl ilgalaikio galių mechanizmo modelio įgyvendinimo, kuris susijęs su valstybės investicijomis į naujų elektros gamybos šaltinių statybą, esamų tolimesnę veiklą ar plėtrą. Tai ypač svarbu užtikrinant sėkmingą sinchronizacijos projekto įgyvendinimą“, – BNS teigė ministro patarėja Aurelija Vernickaitė.

Susitikime su M. Vestager ministras akcentuos pastaruoju metu intensyviai ir sėkmingai vykusį bendradarbiavimą tarp EK ir Lietuvos.

„Per paskutinį pusmetį laiku ir taip, kaip planavo Lietuva, su Europos Komisija buvo suderinta paramos schemos atsinaujinančiai energetikai ir energijai imliai pramonei“, – teigė ministro patarėja.

Ministerija vasarį pranešė, kad Lietuvoje svarstant plėsti elektros gamybą ir mažinti priklausomybę nuo importo, pirmasis galios aukcionas turėtų įvykti dar iki 2020 metų kovo.

Lenkija pernai lapkritį surengė pirmąjį šalyje galios aukcioną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją