„Tas vyrukas su languota liemene kalba apie tai, kad turime būti lygiateisiais Europos Sąjungos nariais, tai norėčiau paklausti gerbiamo Vasiliausko, kada tapsime atlyginimo atžvilgiu lygiateisiais? (...) Pabrangimas bus, jau dabar jis vyksta. Kaip pavyzdį paimsiu pieno produktus: buvo vienas litras, dabar kaina dar didesnė – 0,9 litro“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ ketvirtadienį teigė S. Sunelaitis.

Euras čia ne prie ko. Esame turėję atvejų, kada kainos kilo ir po 8 proc. per metus, o euras buvo kažkur toli toli horizonte“, - replikavo V. Vasiliauskas.

Pasak jo, dabartinė infliacija Lietuvoje siekia 0,6 proc., o pajamų augimas ją viršija, tad realios gyventojų pajamos esą didėja.

„Viena iš didžiausių baimių dėl euro įvedimo yra kursas. Aš galiu lažintis: statau už tai, kad kursas nesikeis. (...) Galime lažintis iš mano languotos liemenės“, - pasiūlė V. Vasiliauskas

„Gerai, lažinuosi. Jis (V. Vasiliauskas – red.) po poros mėnesių, kai įves eurą, galės apie tų lažybų rezultatą kalbėti“, - sutiko S. Sunelaitis.

Pranešimus apie Lietuvos ekonominę ir teisinę konvergenciją Europos centrinis bankas ir Europos Komisija numato skelbti birželio pradžioje. Jų pagrindu bus rengiamas Europos Komisijos pasiūlymas Europos Sąjungos Tarybai dėl euro įvedimo Lietuvoje. Galutinio Europos Sąjungos Tarybos sprendimo tikimasi liepos pabaigoje.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite ČIA.