„Vyriausybės programos priemonių plane yra sudėti sprendimai, kurie ne tik ištaisys auditorių nurodytus trūkumus, bet ir įgyvendins kokybišką viešojo sektoriaus finansų valdymo pertvarką“, – atkreipė dėmesį V. Šapoka.

Susitikime aptarti su ministerijos kompetencija susijusių auditų klausimai, pristatyta 2017 m. audito programa, kalbėta apie efektyvų bendradarbiavimą ateityje.

„Finansų ministerija atsižvelgia į konstruktyvias Valstybės kontrolės pastabas. Pavyzdžiui, šiuo metu peržiūrime valstybės kapitalo investicijas, siekdami „išvalyti“ jas nuo nereikalingų ar perteklinių projektų. Su biudžeto reforma keisime ir šių investicijų planavimo principus. Tai leis „atpalaiduoti“ dalį lėšų, kurias galėsime skirti žmonių gerovei ir ekonomikai skatinti“, – sakė V. Šapoka.

V. Šapoka ir A. Dulkys susitikime nemažai dėmesio skyrė diskusijai apie numatomą biudžeto reformą, pabrėždami, kad turi būti aiškios sąsajos tarp skiriamų asignavimų ir planuojamų rezultatų ir atsiskaitymo už panaudotas lėšas.

Ministras ir valstybės kontrolierius taip pat aptarė centralizuotą valstybės nekilnojamojo turto valdymą, praėjusiais metais pradėjusią veikti Valstybės turto informacinės paieškos sistemą.

Valstybės turto ir finansų valdymo srityje Valstybės kontrolė 2017 m. numato atlikti viešųjų pajamų ir jų valdymo, valstybės nekilnojamojo turto valdymo, viešojo sektoriaus vidaus kontrolės sistemos veiklos auditus.

Be to, kaip Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos ir ES fondų investicijų audito institucija, planuoja 3 auditus, susijusius su 2013-2017 ir 2014-2020 metų struktūrine parama.

Valstybės kontrolė taip pat atliks finansinius (teisėtumo) Nacionalinio finansinių ataskaitų rinkinio, valstybės biudžeto ir Rezervinio (stabilizavimo) fondo auditus bei pateiks 7 išvadas (dėl valdžios sektoriaus finansų tvarumo, ekonominės raidos scenarijaus tvirtinimo, 2018 m. valdžios sektoriaus finansinių rodiklių vertinimo ir kt.) kaip biudžeto politikos kontrolės institucija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)