Jis kol kas negalėjo įvardyti konkrečios datos ir teigė, kad šiuo metu viskas priklauso nuo D. Bradausko bendradarbiavimu.

„Į visus klausimus atsakysime po to, kai komisija baigs tyrimą“, – pirmadienį žurnalistams Finansų ministerijoje sakė V. Šapoka.

Pirmadienį speciali Finansų ministerijos komisija pateikė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkui Dainorui Bradauskui klausimus dėl informacijos, pateiktos Specialiųjų tyrimo tarnybos rašte, kurio pagrindu pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas, rašoma pirmadienį ryte išplatintame pranešime žiniasklaidai.

Valstybinė mokesčių inspekcija yra viena svarbiausių institucijų Lietuvoje. Pagrindinis jos tikslas – užtikrinti, kad verslas ir gyventojai sąžiningai mokėtų mokesčius. Reikalaudami sąžiningumo ir skaidrumo iš kitų, patys turime būti pavyzdžiu. Gyvename teisinėje valstybėje, todėl atliekame tyrimą, kuriuo privalėsime arba patvirtinti, arba paneigti abejones kilusias dėl pono Dainoro Bradausko veiklos“, – jame cituojamas finansų ministras Vilius Šapoka.

Jis pridūrė, kad vieno asmens veiklos tyrimas neturi būti siejamas su VMI veikla – institucija toliau sklandžiai dirba, jai laikinai paskirtas vadovauti VMI viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas, kadangi tyrimo laikotarpiui D. Bradauskas nušalintas nuo pareigų.

Finansų ministerijos komisija tirs D. Bradausko galimai padarytą tarnybinį nusižengimą, turintį korupcinį pobūdį.

Vadovaudamasi Kriminalinės žvalgybos įstatymo nuostatomis, STT pateikė informaciją dėl D. Bradausko galimo tam tikrų verslo grupių protegavimo, naudojimosi tarnybine padėtimi tam tikriems verslo subjektams teikiant neviešą informaciją apie kitus verslo subjektus bei fizinius asmenis, su tam tikrų verslo grupių atstovais aptariant VMI ir teisėsaugos institucijų atliekamas tyrimus jų atžvilgiu bei konkrečius veiksmus tam tikrų verslo subjektų naudai.

D. Bradauskas turės galimybę per penkias darbo dienas atsakyti į komisijos klausimus, vėliau komisija įvertins visą turimą informaciją ir pateiks išvadą finansų ministrui, kuris priims sprendimą.

Tam, kad nebūtų pakenkta tyrimui, Finansų ministerija detalesnę informaciją paviešins tada, kai komisija pateiks savo išvadas finansų ministrui.

Finansų ministerija STT raštą gavo praėjusio trečiadienio pavakarę, nedelsdama priėmė sprendimą atlikti tyrimą ir informavo apie tai visuomenę.

Pats D. Bradauskas pirmadienį ryte teigė, kad kad jaučiasi teisus ir sako bendradarbiausiantis su jo veiklą tiriančia Finansų ministerija.

„Aš jaučiuosi teisus ta prasme, kadangi mūsų institucijai yra keliami labai aukšti reikalavimai, juos keliame ir vadovybei šios institucijos, ir tiesiog nežinau, apie ką eitų kalba kol kas, todėl jaučiuosi teisus. Galiu tik pakartoti, kad jeigu įvyks kažkoks nušalinimas ir tarnybinio nusižengimo tyrimas, aš bendradarbiausiu, sieksiu, kad būtų civilizuotai, greitai, objektyviai ir efektyviai atliktas tas patikrinimas, ir kai bus rezultatai, aš išsakysiu savo nuomonę ir komentuosiu“, – BNS pirmadienį ryte sakė D. Bradauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)