„Ir tai neturi nieko bendro su šalies dydžiu. Tai – žmonės. Kūrybingi, talentingi. Ir inovacijos, kurias vystyti mūsų šalyje yra labai palankios sąlygos. Prisiimame atsakomybę ir lyderystę už galimybes. Drąsiai sakau – siekiame finansinių technologijų (Fintech) lyderės regione statuso“, – konferencijoje pristatydamas Lietuvą pažymės V. Šapoka.

Pasak jo, turėdami tvirtus pamatus Fintech plėtrai Lietuvoje, esame pasiryžę ir toliau gerinti sąlygas inovatyviam verslui kurtis ir plėstis čia ir dabar. Vardindamas šalies galimybes, ministras remsis konkrečiais pavyzdžiais – Lietuvoje sukurta palanki infrastruktūra, programos, skirtos skatinti inovatyvią finansinių institucijų veiklą, mokėjimo ir elektroninių pinigų licencijos Lietuvoje išduodamos per 3 mėnesius (kai kuriose kituose Europos šalyse – net kelis kartus lėčiau). Be to, priimtas Sutelktinio finansavimo įstatymas, įteisinta tarpusavio skolinimosi platformų veikla. Vyriausybė taip pat suteikė daugiau galimybių nustatyti klientų tapatybę nuotoliniu būdu.

Pasako ministro, pagrindą sėkmei dažnai sukuria gerieji pavyzdžiai – Lietuvoje veikia finansinių technologijų startuolių skatinimo programa, Fintech ekosistemoje dalyvauja „Barclays Rise“, „Nasdaq“ technologijų ir verslo kompetencijų centras bei kiti žinomi arba augantys finansų pasaulio vardai.

Kartu su JAV, Singapūro, Indonezijos, Jungtinės Karalystės, Kinijos, Jungtinių Arabų Emyratų ir kitų šalių politikais ir verslo atstovais ministras V. Šapoka diskutuos ir dalinsis patirtimi apie finansinių technologijų sektoriaus iššūkius ir galimybes pasaulyje.

Fintech pramonė atsirado stiprėjant sąsajoms tarp finansinių paslaugų ir informacinių technologijų sektorių. Inovatyvūs bendri sprendimai leidžia greičiau, pigiau ir patogiau teikti finansines paslaugas (ypač mokėjimų, elektroninių pinigų ir kreditų srityse) vartotojams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)