Atsakydamas į žurnalistų klausimą apie dar vieną Jungtinių Valstijų sankcijų paketą Rusijai, V. Putinas, kaip pažymi „Itar-Tass“, reagavo sarkastiškai: „Na ką jūs!“.

„Reikia pažiūrėti, kokios tai sankcijos, deramai išsiaiškinti, be sambrūzdžio, ramiai“, - teigė jis.
Rusijos vadovas pažymėjo, kad sankcijos „kaip taisyklė, turi bumerango efektą“. 

„Be jokios abejonės, šiuo atveju jos įvarys rusų ir amerikiečių santykius į aklavietę, padarys jiems labai rimtos žalos. Esu įsitikinęs, kad tai kenkia ilgalaikiams nacionaliniams amerikiečių valstybės bei Amerikos gyventojų interesams“, - pridūrė V. Putinas, šiuo metu viešintis Brazilijoje.

„Labai gaila, kad mūsų partneriai eina būtent šiuo keliu, - tęsė jis. – Tačiau mūsų durys derybų procesui ir išeičiai iš šios padėties neuždarytos“. V. Putinas išreiškė viltį, kad nugalės sveikas protas ir troškimas sureguliuoti visas problemas taikiu, diplomatiniu būdu, rašo newsru.com.    

Rusijos lyderis atkreipė dėmesį, kad Rusijai paskelbtos sankcijos kenkia pačioms Jungtinių Valstijų įmonėms. 

„Priemonės, kurių imasi (Jungtinių Valstijų) administracija, mano nuomone, prieštarauja pačių Jungtinių Valstijų nacionaliniams interesams, - pažymėjo jis. – Stambios bendrovės nori dirbti Rusijoje, tačiau susidūrusios su tam tikrais apribojimais, jos praras savo konkurencingumą kitų pasaulinių energetikos įmonių atžvilgiu“.

V. Putinas teigė, kad amerikiečių įmonėms buvo suteikta galimybė dirbti Rusijos šelfe. „Tai ką, jie (JAV vadovybė – aut. past.) nenori, kad jos ten dirbtų?“, - stebėjosi V. Putinas. Jis įsitikinęs, kad jie (JAV valdžia – aut. past.) padarys žalos savo stambiausioms energetikos įmonėms“.
„Ir dėl ko visa tai? Dėl to, kad padarius vieną klaidą, būtų padaryta dar viena?“, - svarstė V. Putinas.
Jo nuomone, tai buvo „mažiausiai neprofesionalus žingsnis“. „Anksčiau ar vėliau tokius tarptautinių problemų sprendimo būdus teks keisti, tačiau žala... nuostolius teks skaičiuoti kaip tik tiems, kas taip elgiasi“, - perspėjo Rusijos vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (519)