Naujienų agentūra ITAR-TASS praneša, kad apie tai jis kalbėjo organizacijos „Opora Rossii“ surengtame Rusijos verslininkų forume.

„Dveji pastarieji metai buvo sudėtingi ekonomikai, objektyvūs sunkumai palietė praktiškai visus sektorius, bet reikia pabrėžti, kad iš esmės verslas atlaikė, įskaitant ir smulkųjį“, - renginyje sakė V. Putinas.

Kaip rašo rbc.ru, rublio kursui kritus žemiau 80 rublių už dolerį, V. Putinas taip pat pareiškė, kad verslininkams netgi atsirado naujų galimybių, susijusių su valiutų kursų skirtumais ir tam tikromis aplinkybėmis rinkose.

V. Putinas patikino, kad prekybos ir paslaugų srityse stebima tam tikra teigiama dinamika atsižvelgiant į naujų smulkiojo verslo atstovų skaičių.

Trečiadienį Rusijos rublis atpigo iki 81,05 rublio už dolerį pirmą kartą šiemet atspindėdamas naftos kainų dinamiką esant jos pertekliui pasaulinėje rinkoje, praneša naujienų agentūra „Reuters".

Trečiadienį 15.30 val. Lietuvos laiku JAV doleris Maskvos biržoje kainavo 80,97 rublio, arba 3,1 proc. daugiau nei antradienio prekybos pabaigoje.

Euro kursas Rusijos rublio atžvilgiu ūgtelėjo 3 proc. ir siekė 88,27 Rusijos rublio. Kiek anksčiau euras buvo pasiekęs aukščiausią ribą per trylika mėnesių - 88,41 rublio.

Rusijos centrinis bankas tokį rublio kurso kritimą, atsižvelgdamas į naftos kainas, vadina objektyviu ir laikosi nesikišimo politikos, praneša Rusijos centrinio banko spaudos tarnyba.

Šiuo metu „Brent" naftos barelis kainuoja 27,94 JAV dolerio, arba 2,9 proc. mažiau, priartėjęs prie mažiausio lygio nuo 2003 m. lapkričio - 27,67 dolerio.

Šviesiosios JAV naftos WTI ateities sandorių kaina laikosi ties 27,60 dolerio riba, arba yra 3 proc. žemesnė nei antradienį prekybos pabaigoje.

Naftos kainos smunka dėl perteklinės pasiūlos rinkoje.

Tarptautinės energetikos agentūros (IEA) nuomone, naftos perteklius pasaulinėje rinkoje išliks bent iki 2016 m. pabaigos, pirmiausia dėl neįprastai šiltų orų ir pasiūlos augimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1865)