Kaip skelbia Kremliaus spaudos tarnyba, tai Rusijos prezidentas pareiškė per interviu laikraščiui „Al Ahram“ prieš oficialų vizitą Egipte. V. Putinas pabrėžė, sumažėjus naftos kainoms, naftos ir dujų rinka praranda patrauklumą investuotojams.

„Jie yra priversti atsisakyti gavybos techniškai sudėtinguose telkiniuose, susilaikyti nuo infrastruktūros tobulinimo projektų, todėl naftos pasiūla rinkoje pamažu, bet neišvengiamai mažės“, - teigė Rusijos vadovas.

„Tam tikru momentu gali įvykti stipri kainų korekcija priešinga linkme, kuri taps tikru ekonominiu šoku. Tokie sukrėtimai nereikalingi nei naftos gamintojams, nei šalims vartotojoms, nei pasaulio ekonomikai apskritai“, - įspėjo V. Putinas.

Rusijos prezidentas taip pat pabrėžė, kad Artimųjų Rytų regionui kyla naujų iššūkių, kuriems reikės pritraukti papildomų lėšų, o tai savo ruožtu reiškia, kad reikės išlyginti paklausos ir pasiūlos santykį.

Komentuodamas naftos kainų įtaką Rusijos ekonomikai, V. Putinas priminė, kad 2008 – 2009 metais jo šaliai buvo kilę panašių problemų. „Kaip ir tuomet, Rusija turi sukaupusi pakankamai rezervų, kurie leidžia įveikti neigiamus veiksnius“, - patikino jis.

8 val. 30 min. Maskvos laiku Šiaurės jūros nafta „Brent“ (pagal ją skaičiuojama rusiškos naftos „Urals“ kaina) kainavo 57,72 JAV dolerio (52,47 euro) už barelį. Pirmadienio rytą naftos „Brent“ kaina pakilo iki 58,95 dolerio (53,59 euro) už barelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (932)