Trečiadienį V. Putinas su N. Cukanovu turėjo darbinį susitikimą. Jo metu kalba nuo pasaulio futbolo čempionato organizavimo pasisuko apie padėtį pasienyje.

„Praėjusį kartą sakėte, kad kilo problemų su jūsų partneriais ir kaimynais, su Lietuva? Kas ten vyksta?” - N. Cukanovo paklausė V. Putinas.

„Dabar, Vladimirai Vladimirovičiaus, tiesiog neužtenka muitinės pajėgumų, kruopščiai tikrinama, kiek aš suprantu, pagal esamas instrukcijas. Tikrinau, pats vykau į pasienį. Tiesiog mes daugiau laiko skiriame. Savo ruožtu, kolegos iš Lietuvos lygiai taip pat tikrino, ir lenkai periodiškai tikrina”, - atsakė N. Cukanovas.

„Bet vis dėlto, ten kažkokie nuogąstavimai kyla”, - neatlyžo V. Putinas.

„Taip, šiandien yra tam tikra grėsmė, nes trūksta pasieniečių ir muitininkų ir pailgėjo praleidimo (per sieną) laikas – iškrovimas, pakrovimas krovinių – kaip iš mūsų pusės, taip ir iš kitos”, - dėstė N. Cukanovas.

„Atsimenu, tai kėlė jums nerimą”, - V. Putinas.

„Taip, Vladimirai Vladimirovičiau, nes įmonės ir verslininkai pradėjo kreiptis į mane - dėl vėlavimų jie negali išvežti krovinių iš (Kaliningrado) srities”, - teigė N. Cukanovas.

„Aišku”, - tarė V. Putinas ir nukreipė savo žvilgsnį į žemėlapį ir toliau nagrinėjo jau tik su futbolo čempionato infrastruktūra susijusius klausimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (680)