„Mes jau kalbėjome maždaug prieš tris savaites, kad vis tik finansavimo galimybės atsiranda. Biudžetas yra renkamas gerai. Kadangi dabar jau nėra planuojama tokio lygio (9 proc. - BNS), nes pagal Europos Sąjungos taisykles mes turime teisę į du lengvatinius tarifus (5 ir 9 proc. - BNS), ir, manoma, kad jis galėtų būti 15 proc. - ne 21 proc., tai reiškia, kad lengvata būtų“, - trečiadienį interviu Žinių radijui kalbėjo V.Pranckietis.

Anot jo, svarstant toks lengvatinis PVM tarifas tikriausiai bus ilgalaikis, o ne laikina lengvata.

„Tai buvo nuolat ir kasmet pratęsiama lengvata. Dabar tiesiog įvesime lengvatinį tarifą šildymui, kad jis nebūtų kažkoks terminuotas, o tiesiog nustatys tokį. Manau, kad tai yra kitoks požiūris į tą patį dalyką, bet rezultatas vis tiek yra siektinas“, - kalbėjo Seimo vadovas.

Socialdemokratams nepalaikant urėdijų reformos, „valstiečiai“ antradienį užsitikrino opozicinių konservatorių paramą, kartu pažadėdami mažesnį PVM tarifą šildymui.

Kai kurie „valstiečių“ ir socialdemokratų frakcijų nariai jau anksčiau siūlė šildymą apmokestinti 12 ar 15 proc. PVM tarifu. Tada teigta, kad tokiu atveju ir į biudžetą iš PVM įplauktų šiek tiek papildomų pajamų, ir sumažėtų gyventojų išlaidos šildymui.

Šildymui nuo birželio taikomas įprastas 21 proc. PVM tarifas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)