„Visi Lietuvos banko pareigūnai yra paskirti, o ne išrinkti, dėl to kai kuriems pareigūnams Lietuvos rinkėjų nuomonė yra nesvarbi, - Žinių radijo laidoje „Aktualioji valanda“ antradienį sakė V. Katkus. - Euro projektas nuo pat pradžių yra propagandinis projektas. Jis prasidėjo nuo to, kad nebuvo jokio skaičiavimo.“

Pasak jo, Lietuvos banko atlikta euro įvedimo 2015 m. apžvalga, teigianti apie mažesnes palūkanų normas, teigiamą įtaką Lietuvos kredito reitingui ir pan., yra netiksli ir neišsami:

„Tyrime iš viso nėra nė vieno žodžio apie bankinį sektorių (...) Nėra esminio dalyko – metodologiškai tai ydinga. Ji paremta sena standartine schema, bet netaikoma naujoji metodika, kuri įvertintų visą krizę, kuri įvyko po 2007 metų.“

Mykolo Romerio universiteto docentas, politologas Saulius Spurga nedrįso ginčytis su V. Katkumi, tačiau nurodė, kad euras Lietuvai naudingas politiškai.

„Tai kartu yra ir politinis sprendimas. Be abejo, rastume ir pliusų, ir minusų, bet, kaip bebūtų, tai yra gilesnės Lietuvos integracijos į Europos Sąjungą ženklas“, - nurodė S. Spurga.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį nurodė, kad jei Lietuva 2015 metais neįsives euro, jis atsistatydinsiąs.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą žiūrėkie čia.