Kaip praneša „RIA Novosti“, tai žurnalistams pareiškė ieškovo interesams atstovaujantis advokatas Sergejus Mirzojevas.

„Mes tikrai paduosime apeliacinį skundą, kai tik pamatysime visą nutarties tekstą. Mes ją laikome neteisėta ir nepagrįsta“, – pareiškė S. Mirzojevas.

Pasak advokato, „Rusijos teismas turi teisę nagrinėti piliečio ieškinį Lietuvai“. „Lietuva motyvuoja savo imunitetu, savo laisve bet kokia dingstimi atimti verslininkų kapitalą. Bet tarptautinė teisė, taip pat Lietuvos ir Rusijos teisinės pagalbos sutartis, negina teisės pažeidėjo, net jei tai būtų valstybė“, – teigė V. Antonovo advokatas.

„Lietuvos teismai 2005-2006 metais traukė Rusiją Kaliningrado srities asmenyje turtinėn atsakomybėn („Dresdner Bank“ byla prieš Kaliningrado sritį). Tuo būdu buvo sukurtas precedentas, pažeidęs Lietuvos ir Rusijos imunitetų balansą Lietuvos naudai. Dabar žodis Rusijos teisingumui“, – pareiškė S. Mirzojevas.

Vienas iš žlugusio banko „Snoras“ akcininkų V. Antonovas per Maskvos miesto arbitražo teismą siekė iš Lietuvos prisiteisti 557 mln. eurų už patirtą turtinę žalą bei žalą verslo reputacijai.

ELTA primena, kad dar rugsėjo pabaigoje Maskvos arbitražo teismas atmetė Rusijos verslininko V. Antonovo prašymą imtis apsaugos priemonių ir uždrausti sandorius bei registravimo veiksmus su „Snoro“ banko hipotekos objektais.

Lietuvos teisingumo ministerija buvo nusiuntusi Maskvos arbitražo teismui pareiškimą, kuriame nurodoma, kad kilęs ginčas turi būti sprendžiamas Lietuvoje. Lietuva taip pat ketino pasinaudoti tarptautinės teisės garantuojamu imunitetu nuo Rusijos teismų jurisdikcijos.

Kartu su pareiškimu Teisingumo ministerija Maskvai grąžino ir Maskvos miesto arbitražo teismo nutarties kopiją bei informavo Rusiją, kad šie procesiniai dokumentai buvo atsiųsti nesilaikant teisės aktų nustatytos tvarkos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)