„Akivaizdu, dėl Rusijos ir Europos Sąjungos santykių mes turime pakankamai gerų, naujų pozicijų, kad darytume įtaką daliniam rinkos atvėrimui, kalbant apie Rusiją.

Nes Pasaulio prekybos organizacijoje Europos Sąjungos ginčas su Rusija eina į pabaigą ir mes manome, kad tai bus labai pozityvūs sprendimai, kurie leis greitu laiku atverti kelius diskusijai su Rusija, kad ji netaikytų neteisingai interpretuojamų ir niekuo nepagrįstų draudimų, susijusių su tam tikrų produktų eksportu į Rusiją“, – ketvirtadienį žurnalistams Kaune sakė V. Andriukaitis.

Eurokomisaro teigimu, diskutuojant su Rusija, būtų galima rasti sprendimus ir dėl pieno produktų eksporto.

„Aš asmeniškai turiu tiesioginius kontaktus su Rusijos institucijomis, taip pat su Rusijos ambasadoriumi, taip pat esu nusiuntęs pasiūlymų paskutinį paketą Rusijos ministerijai.

Mes ne vieną kartą keitėmės sprendimo būdais, tačiau dabar galiu pasakyti, kad, ko gero, mes artėsime prie racionalių sprendimų ir aš manau, kad kelių savaičių bėgyje turėsiu jau paskutiniuosius pasiūlymus iš tos pusės“, – pridūrė V. Andriukaitis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (488)