Prekyba šia produkcija buvo sustabdyta Maskvoje ir jos apylinkėse esančiose parduotuvėse "Perekrestok" ir "Ašan". Vartotojų teisių apsaugos tarnyba savo sprendimą paaiškino tuo, kad tyrimo metu paaiškėjo, jog gaminiai neatitinka Rusijoje galiojančių nuostatų, reglamentuojančių leistiną riebalų kiekį, organoleptines savybes ir energetinę maisto produktų vertę.

"Rospotrebnadzor" pranešime nurodoma, kad tyrimai buvo atlikti po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gruodžio 12 d. tiesiogiai iš gyventojų sulaukė skundų.

Šių metų sausio 13 d. priekaištų latviškiems šprotams pateikė ir Rusijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba ("Rosselchoznadzor"). Tarnyba nurodo įmonės "Randa" pagamintuose šprotuose nustačiusi neleistiną benzopireno kiekį.

"Mes visiškai sutrikę. Jokios oficialios informacijos negavome, bet, remiantis portalo duomenimis, norma viršyta 35 kartus, o tai absoliutus absurdas. Tokiu atveju konservų dėžutėse būtų vien anglis", - pareiškė įmonės bendrasavininkis ir valdybos narys Oskaras Grosmanis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)