„Nebūtų taip pikta, jeigu picerijos atstovai būtų atsiprašę. Jie elgėsi labai nepagarbiai ir neprofesionaliai.

Praeitą savaitę iš picerijoje „Palermo“ telefonu užsisakėme dvi picas: šeimyninę „Italia“ ir vidutinio dydžio „Sardinija“. Kai atvežė picas į namus, man tikrai nekilo mintis varstyti dėžes ir tikrinti, kas yra jose. Pasitikėjau picerijos darbuotojais, todėl picas atvežusiam vyrui sumokėjau pinigus ir jis išėjo.

Dėžes su picomis padėjau ant stalo ir nuėjau iš spintelės paimti lėkščių. Tuo metu vaikai atsidarė vieną dėžę ir paragavo picos. Reakcija? Jie ją išspjovė! Pasirodo, kad vietoje neaštrios picos „Italia“, mums buvo atvežta labai aštri „Italiano“ pica, kurios vaikai ir paragavo.

Paskambinau į piceriją, papasakojau, kas nutiko ir paprašiau, kad mums atvežtų tą picą, kurią mes užsakėme. Tačiau pokalbis su moterimi, atsiliepusia telefonu, mane šokiravo. Ji pareiškė, kad prakąstos (mano vaikų) picos jie pakeisti negali, o jeigu aš noriu, galiu iš naujo užsisakyti kitą picą, tačiau už ją man teks susimokėti. O ką būtų darę su neprakąsta? Pardavę kitiems klientams?

Supykau. Paprašiau, kad prie telefono pakviestų picerijos „Palermo“ savininką, bet ji nenorėjo su manimi kalbėti ir liepė picos mums nekeisti. Skambinau jiems kelis kartus, tačiau jie nesileido į jokias kalbas apie picos pakeitimą nemokamai ir nuolat tvirtino, kad klaidą padariau aš, neva, užsakydama picas, supainiojau picos pavadinimą.

Bet gal tėvai turi pakankamai proto vaikams neužsakinėti labai aštrios picos? Vaikai liko be vakarienės, o aš pikta ir be nuotaikos. Patyrėme 13,5 eurų nuostolį, nes labai aštri pica keliavo į šiukšlių dėžę.

Pikčiausia šioje istorijoje yra tai, kad picerijos atstovai nesugebėjo pripažinti savo kaltės ir tiesiog atsiprašyti. Tai tik parodo jų požiūrį į klientus. Tai buvo paskutinis kartas, kai užsakinėjome maistą iš šios kavinės“.

Alytusplius.lt susisiekė su picerijos „Palermo“ vadovu Valiumi Smaidžiūnu. Jis  patvirtino, kad toks atvejis tikrai buvo, tačiau pateikė kitokią šios istorijos versiją.

„Mes ruošiame dvi picas panašiais pavadinimai – „Italia“ ir „Italiano“. Picų kepėja, kuri priėmė užsakymą, išgirdo, kad moteris nori užsisakyti picą „Italiano“. Pas mus jau yra nusistovėjusi tokia tvarka, kad darbuotojai klientus visuomet įspėja, kad jų pasirinkta pica yra aštri. Taip buvo ir šįkart – klientė buvo informuota, kad ji išsirinko aštrią picą. Ji neprieštaravo. Moters užsakymas buvo nuvežtas nurodytu adresu, ji už picas sumokėjo.

Po penkiolikos minučių ji paskambino ir pareiškė, kad jai pristatyta ne ta pica. Bet dalis picos jau buvo suvalgyta. Moteris prašė picą pakeisti. Bet darbuotojai juk negali taip imti ir kaitalioti picų.

Moteris elgėsi įžūliai, gąsdino picas „ant galvos užmauti“ ir į piceriją ateiti. Po pusvalandžio ji vėl paskambino ir užsisakė picą „Italia“. Tuomet jai perskambino mūsų administratorė ir įspėjo, kad už atvežtą picą reiks sumokėti. Moteris neprieštaravo. Tačiau pristačius picą į namus, ji kategoriškai atsisakė tą padaryti ir pasiūlė vietoje pinigų pasiimti anksčiau pristatytą picą „Italiano“.

Vairuotojui atsisakius pakeisti picas, moteris vėl jam grasino, kad grįžęs vyras viską sutvarkys. Mes net svarstėme, kad reikia pareiškimą dėl grasinimų rašyti. Matyt, kad tą reikėjo ir padaryti.

Šioje situacijoje nukentėjo mano darbuotojos, kurios pačios susimokėjo už antrą kartą moters užsakytą picą „Italia“, - taip laiško autorės išdėstytą situaciją komentavo V. Smaidžiūnas.